KREĆU 2023. GODINE / Ovi Hrvati žele jednosmjernu kartu za Mars!

Image
Foto: ESA

Uz 30.000 Amerikanaca, na Mars u jednom smjeru žele i državljani Hrvatske, ali i nekolicina stanovnika iz regije. Iz Lijepe Naše prijavila su se dvojica Ivana.

11.8.2013.
16:19
ESA
VOYO logo

Više od 100.000 ljudi iz cijelog svijeta prijavilo se za put na Mars u jednom pravcu! Ekspediciju na Crveniplanet organizira neprofitna nizozemska organizacija Mars One, a tamo planira napraviti stalnu naseobinu. Ambiciozan projekt kane realizirati već 2023. godine!

Uz 30.000 Amerikanaca, na Mars u jednom smjeru žele i državljani Hrvatske, ali i nekolicina stanovnika iz regije. Iz Lijepe Naše prijavila su se dva Ivana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onaj mlađi, 26-godišnji je učitelj u osnovnoj školi, a dolazi iz Osijeka. Uz to, Ivana zanima turizam pa iz tog razloga polazi tečaj za turističkog vodiča.

"Zanimaju me sport, strani jezici, putovanja, povijest i kultura", napisao je na svojoj aplikaciji 26-godišnji Osječanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Drugi kandidat iz Hrvatske je 33-godišnji Ivan, po zanimanju geofizičar. Put na Mars za njega bi bio ostvarenje svih želja.

"Nikad nisam sanjao o blistavim automobilima. Oduvijek sam želio otputovati na misteriozni Mars", napisao je Ivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva kandidata iz Hrvatske bit će u izboru za grupu od 40 potencijalnih astronauta čija će imena biti poznata do kraja ove godine. Prema prvim planovima, samo četvero njih će za deset godina biti poslano na put u jednom smjeru na Mars.

Iako brojni stručnjaci cijeli projekt stavljaju pod znak pitanja zbog velikih troškova, to nije spriječilo tisuće zainteresiranih da se prijave za ekspediciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt Mars Onea bi prema preliminarnim procjenama trebao stajati oko šest milijardi dolara.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo