SANADER IZNOSI OBRANU / 'Niti je HDZ lopovska stranka niti je pokrala Hrvatsku'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Niti jedan USKOK-ov svjedok, a bilo ih je 130, nije me teretio. Nije spomenuo moje ime. Pa predstavnice USKOK-a nisu ih to ni pitale. Kakva je ovo skupina koju sam organizirao ako ne komuniciram s Jurak, glavnom operativkom. Koja je moja uloga ako predsjednici uprava ne govore da sam im ja nešto naložio', nastavio je bivši premijer.

2.10.2013.
10:00
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Na trećem danu suđenju Ivi Sanaderu za korupcijsku aferu Fimi medija bivši premijer nastavio je govoriti o točki, kako sam kaže, tobožnjeg udruživanja.

"Nevenka Jurak ne spominje nikakav sastanak sa mnom, a kad me spominje kaže da joj je to rekao Barišić. Barišić kaže da sam zvao predsjednike uprave da surađuju s Fimi medijom, a spominje jedan primjer HPB, ali direktor uprave je to demantirao", kazao je Sanader.

"Niti jedan USKOK-ov svjedok, a bilo ih je 130, nije me teretio. Nije spomenuo moje ime. Pa predstavnice USKOK-a nisu ih to ni pitale. Kakva je ovo skupina koju sam organizirao ako ne komuniciram s Jurak, glavnom  operativkom. Koja je moja uloga ako predsjednici uprava ne govore da sam im ja nešto naložio", nastavio je bivši premijer.

"Kad se već mene optužilo i HDZ trebalo je optužiti i Vladu jer sam bio i premijer", završio je Sanader.

"HDZ je 2007. dobio izbore na temelju mog vodstva, da i karizme. Da su optužbe točne građani ne bi birali Ivu Sanadera i HDZ drugi puta jer se birači ne mogu prevariti. To što se događa nakon mog odlaska - to je povijesna revizija. Sanader sa šest optužnica, a ne postoji ni jedan koji me tereti, a da nije bio u zatvoru. Uskoro neće biti ništa što smo mi dobro napravili. Čuo sam da se u Saboru jučer govori da je HDZ lopovska stranka koja je pokrala Hrvatsku. Niti je HDZ lopovska stranka niti je pokrala Hrvatsku. Da je ne bi bili u NATO-u i EU. Jesmo li nekad mogli bolje? Naravno. Posebno s ove pozicije nikad ne bi podnio ostavku", kazao je Sanader.

"Ovo je udar i na Hrvatsku, kad se sudi najuspješnijem premijeru. Nije u redu da netko iz političkog rivalstva i straha od moje aktivacije krene u politički progon. Jesam li ja najveći kriminalac, sa 6 optužnica koje nisu bile ujedinjenje jer da jesu sad bi se branio sa slobode", tvrdi Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja je upozorila Sanadera da se ponavlja. Kaže da ga neće prekidat, ali da je ovo kombinacija završnog i političkog govora i da ga dopušta, ali da nema potrebe da se ponavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo