skandal u klaićevoj / Zbog štrajka za petero djece otkazana magnetska rezonanca!

Štrajk liječnika se nastavlja! Dogovora između ministra i sindikata u kolektivnom pregovaranju - nema. U isto vrijeme skandal u dječjoj bolnici u Klaićevoj! Kako doznaje RTL Danas, otkazan je pregled magnetskom rezonancom za petero mališana i to suprotno odluci Klinike da se u štrajku ova pretraga, kojom se otkrivaju i najteže bolesti, mora obavljati.

15.10.2013.
18:36
VOYO logo

Posljedice štrajka osjećaju i najmlađi pacijenti. U zagrebačkoj dječjoj bolnici u Klaićevoj jučer je otkazano pet pregleda magnetskom rezonancom u općoj anesteziji.

Liječnik je odbio pretragu unatoč odluci Klinike da je magnetska rezonanca obvezna za vrijeme štrajka.

Ministar kaže da ovo nije jedini slučaj.

"Uprava mora poduzeti sve korake protiv tog djelatnika. Dakle, naprosto je očito prekršio pravilo struke stručnog vijeća i same Klinike. Sličnih slučajeva je do sada bilo desetak, osobito kod djece i kod onkoloških pacijenata i mi smo sve te primjere proslijedili Hrvatskoj liječničkoj komori radi daljnjeg postupanja", rekao je ministar Rajko Ostojić.

A jalovi pregovori oko kolektivnog ugovora idu dalje, iako su prema protokolu trebali završiti danas.

Liječnici su podršku dobili i od Europske federacije liječnika, koji su kao rješenje predložili potpisivanje strukovnog ugovora za liječnike. Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva, Spomenka Avberšek, kaže da to nije po zakonu.

Nastavak pregovora je u petak, kada će se raspravljati o uvjetima rada, prekovremenim i dežurstvima.

Tada možda bude napokon jasno kada će liječnici prekinuti štrajk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo