Odsječeni od humanitaraca / Sirijci zbog gladi jedu mačke i pse

Image
Foto: AP

'Kako svijet može spavati punih trbuha dok ima gladnih ljudi i nedaleko od glavnog grada - samo nekoliko metara dalje. Zar niste čuli da su fatve ispunile naše ulice i džamije dozvoljavajući ljudima da jedu mačke, pse i druge životinje koje su već ubijene u bombaškim napadima', rekao je glavni imam u priopćenju koje je objavila panarapska televizija Al Arabija.

16.10.2013.
10:42
AP
VOYO logo

Južni Damask je pod opsadom vladinih snaga, a vjernici su iskoristili proslavu Kurban-bajrama širom muslimanskog svijeta za apel humanitarnoj pomoći za tu oblast.

"Kako svijet može spavati punih trbuha dok ima gladnih ljudi i nedaleko od glavnog grada - samo nekoliko metara dalje. Zar niste čuli da su fatve ispunile naše ulice i džamije dozvoljavajući ljudima da jedu mačke, pse i druge životinje koje su već ubijene u bombaškim napadima", rekao je glavni imam u priopćenju koje je objavila panarapska televizija Al Arabija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći dio tog područja svakodnevno trpi bombardiranje od vladinih snaga i istovremeno je odsječeno od humanitarne pomoći.

Bit poruke upućene međunarodnoj vlasti u vrijeme proslave Kurban-bajrama je da vjernici jedu životinje iako se to smatra nepodobnim za ljudsku prehranu u muslimanskom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo