SVE ZA DOBROBIT GRAĐANA / Javila se županica Lovrić-Merzel: 'Moja je namjera bila uštedjeti'

'Poštujem građane i njihovo demokratsko pravo na prosvjed, to je u demokratskim društvima normalno i to je sve što ću o tome reći. Subotnji prosvjed bio je dijelom i politički prosvjed, oporba ga je iskoristila, građana je bilo svega 50-ak'.

4.11.2013.
13:28
VOYO logo

Sisačko-moslavačka županica MarinaLovrić-Merzel objavila je da Dječji vrtić "Krijesnica" u Hrvatskoj Kostajnici, koji od 1. listopada ne radi jer mu je račun blokiran, a tete osam mjeseci nisu primile plaću, od 1. prosinca počinje s normalnim radom, nakon što županija podmiri dugove, iako to nije u njezinoj ingerenciji, te osigura novac za normalan rad.

Županica je otkrila i razloge zašto je upravo sada povukla taj potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato što je gradonačelnik Kostajnice potpisao sporazum o izvansudskoj nagodbi sa Zavodom za zapošljavanje da se ne ide u novu blokadu grada. Županija će za normalan rad vrtića iz mjeseca u mjesec izdvajati 815 tisuća kuna, direktno na račun vrtića. Ovo nisu vatrogasne mjere nego prijelazno rješenje", rekla je Lovrić-Merzel.

Županica se osvrnula i na subotnji prosvjed građana pred zgradom županijske uprave u Sisku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštujem građane i njihovo demokratsko pravo na prosvjed, to je u demokratskim društvima normalno i to je sve što ću o tome reći. Subotnji prosvjed bio je dijelom i politički prosvjed, oporba ga je iskoristila, građana je bilo svega 50-ak", uvjerena je.

Lovrić-Merzel objasnila je i odluku da se krene u kupnju novog automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Godine 2008. uzeli smo automobil na leasing na pet godina. Kada je istekao bilo je jeftinije kupiti novi nego plaćati novi leasing. Moja namjera nije bila nikoga povrijediti, moja namjera bila je uštedjeti", tvrdi županica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo