SANADER PODIGAO PRAŠINU / Ostojić uvjerava: 'Bivša premijerka nije bila prisluškivana!'

Bivša premijerka jučer je najavila da će od nadležnih institucija zatražiti da istraže kojim je dokumentima obrana bivšeg šefa vlade i HDZ-a Ive Sanadera željela dokazati njenu navodnu komunikaciju s DORH-om i navodne pritiske da se Sanader procesuira.

7.11.2013.
11:01
VOYO logo

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova RankoOstojić kazao je da bivša premijerka JadrankaKosor sigurno nije bila prisluškivana, ali da policija istražuje jesu li nad njom provođene "neke druge mjere".

"Ne mogu komentirati postupke u tijeku, ali sa sigurnošću mogu potvrditi da sam naložio provjeru tih navoda. Ono što je već za sada utvrđeno i sigurno je da nije bilo prisluškivanja, ali ćemo provjeriti ostatak pitanja koji se može odnositi na neke druge mjere", izjavio je Ostojić dolazeći na sjedicu Vlade na Markovu trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša premijerka jučer je najavila da će od nadležnih institucija zatražiti da istraže kojim je dokumentima obrana bivšeg šefa vlade i HDZ-a Ive Sanadera željela dokazati njenu navodnu komunikaciju s Državnim odvjetništvom (DORH) i navodne pritiske da se Sanader procesuira. Do četvrtak u podne još uvijek nije ništa saznala, ali tvrdi da će s cijelim slučajem ići do kraja.

"Ne zbog sebe, nego zbog građana. Iza svega što sam komunicirala stojim, ali pitanje je onda tko se sve prisluškuje. A kada se radi o premijerki onda je sve dignuto na višu razinu", rekla je u četvrtak u Saboru Jadranka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački Županijski sud nije prihvatio prijedlog Sanaderove obrane da tezu o političkom progonu "dokažu" dokumentima iz kojih proizlazi da je Jadranka Kosor tužiteljstvu slala svjedoke koji su teretili bivšeg premijera. Obrana smatra da je sud sud odbio relevantan policijski dokument iz 2011. sastavljen u vrijeme kada se istraživalo curenje informacija o postupcima protiv bivšeg premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo