'Kud Ivo, tu i ja' / Jadranka Kosor uzalud došla na suđenje Sanaderu!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Jadranka Kosor danas je trebala sjesti na klupu za svjedoke u slučaju Planinska, no ročište je odgođeno za 4. prosinca jer je Ivi Sanaderu bilo loše.

14.11.2013.
9:44
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Bivša premijerka Jadranka Kosor trebala je u četvrtak svjedočiti na suđenju svom prethodniku na čelu vlade i HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska.

Ročište je, međutim, odgođeno na traženje bivšeg premijera, kojem je bilo loše. Sanader je odgodu zatražio zbog želučanih tegoba i kroničnog gastritisa pa je upućen u zatvorsku bolnicu na pregled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrani je ponuđeno da se rasprava održi bez Sanaderove prisutnosti, no taj prijedlog su odbili s obzirom da je danas trebala svjedočiti Jadranka Kosor.

Tako je bivša premijerka i Sanaderova nasljednica na čelu HDZ-a uzalud dolazila na sud. Rasprava je odgođena za 4. prosinca u 9.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 U 'slučaju Planinska' Sanaderov suoptuženik Stjepan Fiolić priznao je da je nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u Planinskoj bivšem premijeru predao više od 17 milijuna kuna provizije.

Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvo regionalnog razvoja, čiji je tadašnji čelnik Petar Čobanković, nakon nagodbe s USKOK-om, osuđen na rad za opće dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo