ušteda na najmu / 'Potpisala sam odluku o kupnji zgrade u Planinskoj'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Jadranka Kosor potvrdila da je odluka o kupnji zgrade u Planinskoj donesena na zatvorenoj sjednici Vlade te da je ona potpisala odluku o kupnji zgrade.

4.12.2013.
10:34
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Bivša premijerka Jadranka Kosor svjedočila je danas na suđenju svom prethodniku na čelu Vlade i HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska.

Kosor je na sudu rekla da je odluku o kupnji Planinske na užem kabinetu obrazložio Sanader. Obrazložila je kako je bivši premijer kazao da je Ministarstvo dislocirano i da će se kupnjom zgrade uštedjeti na najmu.

Kosor je priznala kako ju je tadašnji predsjednik Vlade ovlastio da može potpisati određene odluke, a on je određivao koje su to odluke - stavio bi križić pored onih koje koje će on potpisati, a ostale je potpisivala Kosor.

"S obzirom da ta točka nije bila označena križićem, ja sam potpisala tu odluku", izjavila je Kosor na sudu.

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL



"O tome nije bilo rasprave na zatvorenom dijelu jer smo o svemu pričali na užem kabinetu. Sanader me je pitao jesam li sigurna da je odluka bila na dnevnom redu i rekla sam da", obrazložila je Kosor, na što su Sanaderovi odvjetnici uložili prigovor.

Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović pitao je Kosor je li istina da je poslala pismo Europskoj komisiji da se uskoro podižu optužnice Ive Sanadera i je li ona slala svjedoke protiv Sanadera DORH-u, no sutkinja Jasna Smiljanić zabranila je odgovore na ta pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor se na istom suđenju pojavila i sredinom studenoga, kada je Sanader zatražio da se ročište odgodi navodeći da zbog zdravstvenih tegoba nije sposoban pratiti raspravu.

Jadranka Kosor je kao potpredsjednica Vlade potpisala dokument o kupnji sporne zgrade u Planinskoj, nakon čega je Sanaderov suoptuženik Stjepan Fiolić, po vlastitom priznanju, bivšem premijeru predao više od 17 milijuna kuna provizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo