Problem odlagališta / HDZ optužio Bandića za 'populističko glumatanje'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić podsjetio je da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić već 13 godina na toj funkciji i sve te godine obećava da će riješiti problem odlagališta u Jakuševcu te zbrinjavanje otpada u Zagrebu.

4.12.2013.
11:59
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) Grada Zagreba optužila je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića za "populističko glumatanje" kada je riječ o zbrinjavanju otpada u Gradu Zagrebu istaknuvši da grad nema jasnu politiku gospodarenja otpadom kao ni sanacije sadašnjeg odlagališta u Jakuševcu.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić na današnjoj konferenciji za novinare na ulazu u odlagalište Prudinec kod Jakuševca podsjetio je da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić već 13 godina na toj funkciji, a sada ima i većinu u Gradskoj skupštini, i sve te godine obećava da će riješiti problem odlagališta u Jakuševcu te zbrinjavanje otpada u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On to nije riješio i rješenje se ne nazire", dodao je. Rekao je kako je odlagalište Prudinec u Jakuševcu nelegalno te da se trebalo zatvoriti 31. prosinca 2010. a plana za gospodarenje otpadom u Zagrebu nema.

Rekao je kako Grad krši pozitivne propise Republike Hrvatske te da su neke ulice u gradu zakrčene glomaznim otpadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzopletom je ocijenio odluku da Grad sklopi ugovor o zbrinjavanju otpada s privatnim poduzećima. Postavio je pitanje zašto smo se doveli u situaciju da grad bude zatrpan glomaznim otpadom, kao i jesmo li se trebali dovesti u situaciju da se pod okriljem noći otpad odvozi na ovu lokaciju.

"Zar smo se trebali dovesti u situaciju da smo pod inspekcijskim nadzorom i da nam prijete prekršajne prijave", rekao je Mikulić dodavši da su to sve pitanja za koje HDZ misli da ih treba razjasniti gradonačelnik Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako nemate stručne i kompetentne ljude, možemo sjesti i ponuditi vam rješenje", poručio je Mikulić gradonačelniku Bandiću.

Kao rješenje Mikulić vidi primarno odvajanje otpada, termičku obradu, pa čak i konzultiranje s predstavnicima drugih županija kako bi se riješio problem otpada u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo