Premijer to nazvao glupošću / Političari se osramotili pokušajem izbjegavanja Mandelinog pogreba

Image
Foto: Daniel Berehulak/Press Association/PIXSELL

'Čovječe, sad je još i Mandela umro. Nadam se da će predsjednik ići. Čovječe, samo da ja ne idem', tako je premijer u ostavci Jiri Rusnok s ministrom obrane Vlastimilom Picekom razgovarao o izaslanstvu za pogreb preminuloga Nelsona Mandele.

7.12.2013.
16:19
Daniel Berehulak/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Češka se u subotu smije premijeru i dvojici njegovih ministara koji su, ne znajući da je mikrofon uključen, razgovarali o tome kako izbjeći odlazak na pogreb Nelsona Mandele, a snimka se brzo proširila internetom.

"Čovječe, sad je još i Mandela umro. Nadam se da će predsjednik ići. Čovječe, samo da ja ne idem", tako je premijer u ostavci Jiri Rusnok s ministrom obrane Vlastimilom Picekom razgovarao o izaslanstvu za pogreb preminuloga Nelsona Mandele, a sve je prenio i informativni kanal nacionalne televizije ČT24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južnoafrička Republika tako je daleko, žali se Rusnok, a ne tješi ga ni obećanje ministra obrane da će se ići vojnim zrakoplovom o trošku ministarstva obrane.

"Užas. Nadam se da se Milošu (Zemanu, predsjedniku države) da putovati. Ali liječnici će ga sigurno odvratiti od toga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zeman je zbog problema s koljenom otkazao sva putovanja u inozemstvo pa i Picek sumnja u Zemanov odlazak u JAR.

"A kako će se on popeti u avion?", kaže Picek, a ministar financija Jan Fischer dodaje: "Istina, on ima problema sa stubama", aludirajući, čini se, na teturanje i padove predsjednika Zemana za koje mediji nagađaju da je posljedica njegove sklonosti alkoholu, a ne virusne infekcije kako je to objasnio ured predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jan Fischer, i sam bivši češki premijer, zaključuje da je to "totalna glupost" i dodaje, pokazalo se s pravom: "Još će ispasti neko s***e".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo