On je već tamo / Ako Mamić dođe na stadion, policija će postupiti 'po propisima'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske stiglo je izvješće kako će se postupiti po zakonskim propisima ukoliko se Mamić pojavi na Parku mladeži.

16.4.2014.
15:22
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Unatoč nepravomoćnoj presudi kojom mu se zabranjuje dolazak na splitske stadione izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić danas je stigao u Split, a iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske su izvijestili da će postupiti po zakonskim propisima ukoliko dođe na stadion u Parku mladeži gdje u 19 sati igraju Split i Dinamo.

Prekršajni sud u Splitu je 2. travnja ove godine na prijedlog Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, a na temelju Zakona o spriječavanju nereda na športskim natjecanjima, Mamiću izrekao zabranu prisustvovanja svim utakmicama u Splitu na stadionima Poljud i Park mladeži u kojima sudjeluju nogometni klubovi Hajduk i Split ili Hrvatska nogometna reprezentacija, u trajanju od devet mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamiću je takva mjera izrečena zbog sudjelovanja u neredima na utakmici Hajduk-Dinamo na Poljudu 22 . ožujka ove godine kada se prvo verbalno sukobio sa dijelom navijača Hajduka a zatim i i fizički sa bivšim nogometašem tog kluba Ivom Begom.

Splitski Prekršajni sud danas je priopćio kako je 14. travnja ove godine zaprimljena žalba Zdravka Mamića koja „odgađa izvršenje ovog rješenja“( od 2. travnja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Splitski Prekršajni sud podsjeća kako je 26. ožujka ove godine Policijska uprava Splitko-dalmatinska - Prva policijska postaja Split, podnijela „optužni prijedlog“ protiv okrivljenika Zdravka Mamića i Ivana Bege zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Istim optužnim prijedlogom ovlašteni tužitelj predlaže za oba okrivljenika određivanje „mjera opreza zabrane posjećivanja“ stadiona Poljud i Park mladeži u Splitu za vrijeme dok se na njima odigravaju nogometne utakmice Prve Hrvatske nogometne lige, Kupa i Hrvatske nogometne reprezentacije.

Prekršajni sud u Splitu je na temelju prijedloga ovlaštenog tužitelja jučer donio rješenje „o određivanju mjera opreza Zdravku Mamiću zabrane posjećivanja gradskog stadiona Poljud i nogometnog stadiona Park Mladeži u Splitu dok se na njima odigravaju nogometne utakmice Prve Hrvatske nogometne lige, Kupa i Hrvatske nogometne reprezentacije“. Rješenje sa takvim „mjerama opreza“ na jednak se način odnosi i na Ivana Begu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrivljenicima su određene mjere opreza jer je Sud ocjenio, s obzirom na stanje u spisu, i dokaze koje je priložio ovlašteni tužitelj postojanje realne opasnosti da okrivljenici mogu nastaviti s činjenjem novih prekršaja na športskim objektima i športskim natjecanjima", navodi se u priopćenju splitskog Prekršajnog suda.

Napominje se da su „mjere opreza izvršne za oba okrivljenika odmah i traju dok za tim postoji potreba, a najdulje do pravomoćne presude“ a u slučaju „nepostupanja po određenoj mjeri opreza okrivljenici se na temelju čl. 132. t. 5. Prekršajnog zakona mogu kazniti novčanom kaznom u iznosu do 10.000 kuna“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, na temelju mjere koju je splitski Prekršajni sud izrekao 2. travnja ove godine, Mamić će se u devetomjesečnom razdoblju koliko traje mjera zabrane ulaska na splitske stadione, prije svake utakmice koje se igraju na Poljudu ili Parku mladeži morati javiti policijskoj postaji u Zagrebu i izvjestiti policiju gdje će boraviti u vrijeme dok se igraju utakmice na dvama splitskim stadionima.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo