OPTIMIZAM U MAKSIMIRU / Dinamovi debitanti: 'Bolji smo od Hajduka'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Aktualni hrvatski nogometni prvak Dinamo u subotu će na Poljudu igrati 64. najveći hrvatski derbi, a čak 15 igrača iz 'modre svlačionice' nikada za prvu momčad Dinama nije upisalo nastup na Poljudu.

12.9.2013.
14:29
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Aktualni hrvatski nogometni prvak Dinamo u subotu će na Poljudu igrati 64. najveći hrvatski derbi, a čak 15 igrača iz 'modre svlačionice' nikada za prvu momčad Dinama nije upisalo nastup na Poljudu.

Na travnjaku 'poljudske ljepotice' nisu zaigrali El Arbi Hillel Soudani, Jozo Šimunović, Ivo Pinto, Junior Fernandes, Said Husejinović, Zvonko Pamić, Domagoj Antolić, Grzegorz Sandomierski, Bakary Sare, Addy, Fran Brodić, Marko Kolar, Ruben Lima, Oliver Zelenika i MarkoMikulić. Neki su na Poljudu bili s drugim klubovima (Pamić, Antolić), neki igrali u mlađim selekcijama (Šimunović, Kolar, Zelenika, Brodić i Mikulić), dok je Lima nosio dres Hajduka, međutim niti jedan od njih na Poljudu nije nastupio za prvu momčad 'modrih'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već sam na utakmici Superkupa protiv Hajduka vidio kako je derbi nešto posebno i svakako se veselim lijepoj atmosferi, ali ono što nas zanima je pobjeda," poručio je Alžirac Hillel Soudani, jedan od najboljih igrača Dinama ove sezone.

Uspjehu u Splitu nada se i Portugalac Ivo Pinto koji je u Maksimir stigao ovoga ljeta iz rumunjskog Cluja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaželjeli smo se utakmica tijekom ove stanke. Svi jedva čekamo derbi i početak Europske lige. Nisam igrao u Superkupu jer sam tek bio došao u Zagreb, ali se vidio poseban žar u toj utakmici. Radujem se utakmici u Splitu, bit će to pravi derbi," naglasio je Pinto.

O najvećem hrvatskom derbiju izjasnio je talentirani branič Jozo Šimunović. "U mlađim kategorijama igrao sam protiv Hajduka i kao kapetan vodio Dinamo do pobjeda. Ipak, znam da će ovo biti nešto posebno jer seniori su ipak seniori. Vjerujem da smo bolji, imamo stvarno dobru momčad i želimo slaviti na Poljudu," poručio je Šimunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi između Hajduka i Dinama na rasporedu je u subotu u 19 sati na Poljudu. Dinamo vodi na ljestvici sa 20 bodova, Hajduk, Rijeka i Lokomotiva imaju po 16 bodova, a zatim slijede Split i Istra 1961 sa po 11 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike