prestižna priznanja / Najbolji sportaši: Perković, Mandžukić, karatašice i veslači

Image
Foto: Michael Kappeler/DPA/Goran Stanzl/PIXSELL/RTL

Najboljim sportašima ove godine proglašeni su Sandra Perković, ženska karate reprezentacija, Mario Mandžukić i četverac na pariće.

26.12.2013.
13:43
Michael Kappeler/DPA/Goran Stanzl/PIXSELL/RTL
VOYO logo

Sandra Perković, ženska karate reprezentacija, Mario Mandžukić i četverac na pariće proglašeni su u četvrtak najboljim sportašima u 62. po redu izboru Sportskih novosti u kojem je sudjelovalo 329 novinara.

Na svečanosti dodjele nagrada koja je održana u studiju 7 Hrvatske radiotelevizije nazočni su bili i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipom godine proglašena je ženska karate reprezentacija u sastavu Ana-Marija Čelan, Ana Lenard, Azra Saleš i Ivona Tubić, koja je na europskom prvenstvu osvojila ekipno zlato, a sa 184 glasa, iza sebe je ostavila žensku reprezentaciju u samostrelu i žensku odbojkašku reprezentaciju.

"Ove su nam nagrade dodatni motiv za iduću godinu kada nas čekaju svjetsko i europsko prvenstvo na kojima ćemo dati sve od sebe", izjavila je jedna od članica reprezentacije AnaMarija Čelan primajući nagradu izjavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad godine je veslački četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković, koji je osvojio zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

"Godina na izmaku je bila gotovo savršena. Kažem gotovo savršena zbog kiksa na europskom prvenstvu što nam daje dodatni motiv za iduću godinu kada nas čeka europsko prvenstvo u Beogradu gdje će biti dosta naših navijača i tamo želimo čuti 'Lijepu našu'", kazao je jedan od četvorice 'zlatnih veslača' Valent Sinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada za najboljeg sportaša otišla je u ruke hrvatskom nogometnom reprezentativcu i članu minhenskog Bayerna Mariju Mandžukiću koji je sa devet glasova više pobijedio rukometaša Domagoja Duvnjaka. Treći kandidat za sportaša godine bio je skijaš Ivica Kostelić.

"Sretan sam i ponosan na ovu nagradu. Iza mene je nevjerojatna sezona. Nastavit ću tako i dalje i nadam se da će sljedeći trofeji biti s reprezentacijom", kazao je Mandžukić koji je s Bayernom osvojio njemačko prvenstvo, njemački kup, Ligu prvaka, europski Superkup i na kraju svjetsko klupsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najboljom sportašicom proglašena je aktualna svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković koja je osvojila čak 283 glasa, najviše na ovom izboru. Iza nje su ostale jedriličarka Tina Mihalić i streličarka Ivana Gudelj.

"Nadam se da će ovo potrajati i dulje, a ne samo iduće godine. Sljeće godine je europsko prvenstvo u Zuerichu i želim tamo osvojiti zlato. Tako bih postala prva sportašica kojoj je uspjelo u tri godine osvojiti tri velika trofeja", kazala je Sandra primajući nagradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportske novosti dodjeljuju i nagradu za fair play koju je ove godine primila mlada jedriličarka Hana Dragojević, članica jedriličarskog kluba Labud koja je na natjecanju 'Opatija Spring Cup' u travnju ove godine iz mora spasila kolegu Marka Smolića.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša je obraćajući se uzvanicima na svečanosti dodjele nagrada ponovio kako su ovu godinu obilježili veliki rezultati naših sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posebno treba istaknuti da ju je obilježila dominacija žena, dama u pojedinačnim sportovima - Sandre Perković, Tine Mihalić, sestara Zaninović. Nadamo se da će se ta dominacija nastaviti i iduće godine. A što smo poželjeli u idućoj godini - nastavak dominacije Sandre Perković, zlatno u Danskoj za rukometaše, zlato za vaterpoliste i Francusku u Brazilu", rekao je Mateša.

Premijer Milanović je kazao kako u sportu ne vrijedi pravilo kao u politici da je lako i uz malo sreće moguće doći na vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo