'Nema nepravilnosti' / Inspekcija obustavila nadzor nad Dinamom

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Obustavlja se inspekcijski postupak protiv Dinama, potvrdio je to Tomislav Svetina, direktor Dinama. Ponovljeni nadzor nije našao ništa sporno u klubu i sve je po zakonu. Ovo je nepravomoćna odluka i zato oni ne očekuju da će priča na tome stati.

15.4.2014.
14:10
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Gradski kontrolni ured je donio odluku kojom se obustavlja inspekcijski postupak protiv GNK Dinama.

Protiv ovoga rješenja se može izjaviti žalba inspekciji u MZOS, a utvrđeno je kako nisu pronašli nepravilnosti u radu kluba te je potvrđeno kako Dinamo posluje po statutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupak je pokrenula inicijativa Zajedno za Dinamom sa zahtjevom da se poslovanje kluba uskladi sa Zakonom o udrugama, tj. da se članovima i javnosti omogući uvid u poslovanje udruge GNK Dinamo, pišu Sportske novosti.

"Ovo je nepravomoćna odluka, postupak se može nastaviti u slučaju žalbe tijela koje je inspekciju tražilo. Cijelo vrijeme se trudimo objasniti da radimo po zakonu, a sad imamo i pismenu potvrdu za to. Glavna dilema je bila mogu li članovi birati i biti birani. U Dinamu su te forme zadovoljene", rekao je direktor kluba Tomislav Svetina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Porezna uprava doslovno ne izlazi iz Dinama. Nepostoji udruga i trgovačko društvo koje se toliko kontrolira. Niti Vlada nam nije sklona, ali ovo je dokaz poslujemo transparentno i prema svim pravilima", dodao je Svetina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo