Spektakl na Bernabeu / Guardiola opet riskira s Mandžom na klupi, Modrić u sastavu Reala

Image
Foto: Marc Muller/DPA/PIXSELL

Kraljevski klub u srijedu dočekuje Bayern u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, a braniči vjerojatno ne moraju strahovati pošto će Mandžukić ostati na klupi.

22.4.2014.
17:23
Marc Muller/DPA/PIXSELL
VOYO logo

U finalu prije finala nogometne Lige prvaka, Real Madrid će u srijedu na Santiago Bernabeu dočekati Bayern Munchen u prvom susretu polufinala elitnog natjecanja 'Starog kontinenta'.

Bit će to sudar europskih velikana koji su osvojili ukupno 26 međunarodnih trofeja, pri čemu 14 naslova prvaka Europe - devet Real, a pet Bayern. 'Kraljevski klub' nakon tri uzastopna polufinala konačno želi načiniti korak više na putu prema desetoj kruni, dok se Bayern nada obrani naslova čime bi postao prvi klub kojem je to uspjelo u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real i Bayern do sada su međusobno odigrali 20 'europskih' utakmica, 11 puta su slavili Bavarci, Real ima sedam pobjeda, a dva susreta su završila bez pobjednika. Pet puta su igrali u polufinalima Kupa i Lige prvaka. Njemački sastav je četiri put prošao u finale (1976, 1987, 2001, 2012), a Real samo jednom (2000).

"Bit će to dvije spektakularne utakmice. Ovo je za nas možda i najvažniji trenutak u sezoni. Guardiola je jedan od najboljih trenera na svijetu i znam da će biti teško," kazao je Ancelotti za kojeg je najvažnija vijest povratak oporavljenog Cristiana Ronalda u sastav. Od prve minute za Real bi trebao zaigrati i hrvatski reprezentativac Luka Modrić, dok su njemački mediji najavili kako će Mario Mandžukić utakmicu započeti na klupi jer će Guardiola otvoriti utakmicu s 'lažnom devetkom'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra ćemo pokazati kako znamo igrati važne utakmice. Izgledi za prolaz u finale su izjednačeni, a siguran sam kako će svaki igrač sutra pružiti maksimum, jer jednostavno ne postoji drug opcija," kazao je Bayernov kapetan Philipp Lahm.

Zanimljivo, oba trenera imaju pozitivna iskustva sa suparničkim klubom. Bayernov trener Pepe Guardiola je 15 puta vodio Barcelonu protiv Reala i ostvario devet pobjeda, četiri neodlučena ishoda i samo dva poraza, dok je Realov strateg Carlo Ancelotti na putu do dva trofeja s Milanom eliminirao Bayern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo