GOTOVO TRISATNA BORBA / Čiliću pripala drama u Barceloni!

Image
Foto: AP Images

U dramatičnom i neizvjesnom meču Čilić je pobjedu protiv petog nositelja i 18. tenisača svijeta izborio nakon dva sata i 47 minuta

24.4.2014.
19:34
AP Images
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Barceloni nakon što je u dvoboju osmine finala pobijedio Španjolca Tommyja Robreda 7-5, 6-7 (3), 7-6 (5).

U dramatičnom i neizvjesnom meču Čilić je pobjedu protiv petog nositelja i 18. tenisača svijeta izborio nakon dva sata i 47 minuta. Već je prvi gem pokazao kako će to biti težak dvoboj, Čilić je u prvoj igri morao spašavati čak četiri break lopte, ali je uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu do pobjede prvi hrvatski reket je imao osam as servisa, ali i svega 52 posto prvog servisa. Čilić je spasio i pet od šest break lopti, dok je iskoristio tri prilike za obrat od pet koliko ih je imao.

Bio je to njihov peti međusobni susret i treća pobjeda hrvatskog tenisača nakon što je ove godine Robreda pobijedio i u Indian Wellsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilića u četvrtfinalu očekuje Japanac Kei Nishikori koji je u osmini finala porazio Kazahstanca Andreja Golubeva 6-0, 6-4. Čilić i Nishikori, 17. tenisač svijeta, igrali su šest puta međusobno i Japanac je uspješniji sa četiri pobjede. Ove godine su igrali u Brisbaneu, a pobijedio je Nishikori 2-1 u setovima.

Za plasman u četvrtfinale borit će se i Ivan Dodig kojeg danas očekuje okršaj protiv prvog nositelja Španjolca Rafaela Nadala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike