Najbrži bolidi svijeta / Ljubitelji Formule 1 će uz RTL moći uživati u utrci iz Barcelone!

Image
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL

Nova, četvrta utrka najbržih bolida svijeta održat će se u sunčanoj Barceloni 11. svibnja, a gledatelji RTL2 od 22:45 sati moći će uživati u sažetku Velike nagrade Španjolske!

6.5.2014.
11:35
nph/NordPhoto/PIXSELL
VOYO logo

Stazu 'Circuit de Catalunya', Međunarodna automobilistička federacija prvi put je uvrstila među utrke Formule 1 1991. i od tada, sa svojih 66 krugova, ona je nezaobilazna postaja najbržih vozača svijeta. Rekord najbržeg kruga na stazi postavio je Kimi Raikkonen 2008., dok je posljednji pobjednik prošle godine bio Španjolac Fernando Alonso u bolidu Ferrarija!

Nakon Velikih nagrada Australije, Malezije, Bahreine i Kine čeka nas još jedna uzbudljiva trka, u kojoj će Mercedesov vozač Lewis Hamilton tražiti svoju četvrtu pobjedu u nizu ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobro je da mi vozači imamo malo odmora između utrka, ali i tim koji je naporno radio tjednima. Ipak, nakon tri odlična vikenda u Maleziji, Bahreinu i Kini očito je da željno iščekujem idući vikend nastaviti taj pozitivan niz i u idućoj utrci prvenstva”, izjavio je Lewis Hamilton.

Aktualni prvak Sebastian Vettel, koji je na stazi pobijedio 2011., ističe da je za dobar uspjeh na utrci presudan i dobar rezultat na kvalifikacijama. Trenutno peti u prvenstvu, Vettel stazu opisuje kao raznoliku s opasnim zavojima, od kojih su neki i 180 stupnjeva. Mjesta za pretjecanje nema puno pa će startna pozicija biti od iznimne važnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mercedes je apsolutni hit ove sezone, njegovi vozači Nico Rosberg i Lewis Hamilton pobijedili su u sve četiri utrke do sada stoga ne čudi da se Mercedesov tehnički direktor Paddy Lowe nada još jednom trijumfu te dodaje da se često pokazalo da bolid koji je dobar u Barceloni, bude dobar i u ostatku sezone. Staza je zahtjevna za bolide, predviđa mnoštvo odlazaka u boks te intervencija na bolidima tijekom trke.

Iako će okupljeno mnoštvo uz stazu 'Circuit de Catalunya' u većini bodriti svog domaćeg vozača Fernanda Alonsa i njegov Ferrari, Hamilton vjeruje da može odnijeti još jednu pobjedu, prvu u Barceloni!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj, osim prijenosa na MAX TV-u tj. kanalu MAX GP, uzbudljiv sažetak utrke pogledajte na RTL2, u nedjelju 11. svibnja od 22:45 sati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo