Slavlje u derbiju / Juve u 94. minuti zabio za konačan udarac Romi

Image
Foto: AP Images

'Stara dama' savladala je Romu golom Osvalda u četvrtoj minuti sudačke nadoknade pa Juve tako sad ima 99 bodova, a Roma je ostala na 85.

11.5.2014.
20:13
AP Images
VOYO logo

U posljednjem dvoboju 37. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus, koji je ranije osigurao naslov prvaka, je kao gost na Olimpijskom stadionu u Rimu svladao drugu Romu sa 1-0 (0-0).

Jedini pogodak na utakmici postigao je Pablo Osvaldo u posljednjoj, četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus sada ima 99 bodova, je ostala na Roma 85, a treći Napoli je na 75.

Mladi hrvatski igrač u redovima Rome Tin Jedvaj nije konkurirao za nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodnevni susreti 37. kola razriješili su sve dvojbe oko toga koji će klubovi ispasti iz lige, Sassuolo i Chievo su pobjedama protiv Genoe, odnosno Cagliarija osigurali prvoligaški status i za sljedeću sezonu, pa je tako pobjeda Catanije od 2-1 na gostovanju kod Bologne označila kako će oba ta sastava sljedeće sezone igrati u Serie B, a njima se porazom 0-1 od Fiorentine pridružio i Livorno.

Kolo prije kraja Sassuolo ima 34 boda, a Chievo 33, te su postali nedostižni za Bolognu i Cataniju koje imaju po 29, dok je Livorno sigurno posljednji sa 25 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sassuolo je do najvažnije pobjede u sezoni stigao golovima Floro Floresa (16, 89), Biondinija (66) i Sansonea (86), dok su strijelci za Genou bili Calaio (40) i Gilardino (76). Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko igrao je svih 90 minuta za Genou, koja je 14. sa 41 bodom.

Pobjedu vrijednu ostanka u ligi za Chievo na Sardiniji postigao je Dainelli (72).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Catania je do prve gostujuće pobjede u sezoni stigla golovima Monzona (22) i Bergessija (84), dok je jedini pogodak za Bolognu postigao Morleo (79), no sastavu sa Sicilije ova tri boda nisu bila dovoljna za produžetak nade u ostanak.

Livorno niti pobjedom protiv Fiorentine ne bi ostao u borbi za ostanak, a bodove Firentincima je donio Cuadrado (57). Ante Rebić pobjedu Fiorentine odgledao je s klupe za pričuve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ranijem terminu Atalanta je na svom travnjaku pobijedila Milan sa 2-1 (0-0) eurogolom Brienze u šestoj minuti nadoknade. Milan je poveo autogolom Bellinija (51-ag), a izjednačio je Denis (68-11m).

Trećeplasirani Napoli je u rezultatski nevažnoj utakmici kao gost svladao Sampdoriju sa 5-2 (3-1), a Josip Radošević je uspjeh svoje momčadi odgledao s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo