Šuker ekskluzivno za RTL Danas / 'Nadam se da će Hrvatska biti jedno lijepo iznenađenje'

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja s pripremama u austrijskom Bad Tatzmannsdorfu, a tamo je danas stigao i predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji je bio gost RTL-a Danas.

27.5.2014.
19:31
VOYO logo

Trening hrvatske nogometne reprezentacije u austrijskom Bad Tatzmannsdorfu i danas je bio otvoren za javnost. Na pripreme je stigao i predsjednik HNS-a DavorŠuker, koji je bio gost RTL-a Danas.

Ovo su prve prave pripreme izbornika Kovača. Kako ste do sada zadovoljni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetio sam ih u hotelu, na treningu je proteklo sve u najboljem redu. Imali smo par ozlijeđenih igrača, ali to je sport, to je nogomet. Vidim da je atmosfera dobra, odlično se radi. Koliko danas ulaže na pripremama, toliko će im se vratiti na utakmicama. Protiv Brazila nećeš moći puno promijeniti. Koliko si ovdje napravio... A vidimo da se radi zaista žestoko.

Koji si je cilj postavio HNS pred ovo Svjetsko prvenstvo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj je najvažniji u okruženju svih saveza da se ode na SP. Ne želimo razmišljati i stavljati teret ni izborniku, ni igračima. Želimo da odu rasterećeni. To je festival, karneval nogometa u Brazilu. Nadam se da će Hrvatska biti jedno lijepo iznenađenje. Budimo ponosni, Hrvatska igra na otvaranju.

Bili ste na finalu Lige prvaka. Tamo ste pričali s drugim izbornicima, predsjednicima. Što oni kažu, kakve su šanse Hrvatske u Brazilu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi bi željeli biti na našem mjestu, da mogu igrati na otvaranju. To je ponos i dika za HNS. I na kraju naša će biti finalna utakmica protiv Kameruna, biti će protiv Meksika ali zašto ne razmišljati o Španjolskoj, o Nizozemskoj? Nadam se da ćemo biti dobro pripremljeni i uvjeren sam da će igrači dati sve od sebe. A na kraju biti u Brazilu, biti u Sao Paolu, igrati na tim prekrasnim terenima, biti sudionik SP-a - puno znači. Ja želim svim igračima i izborniku puno sreće i zdravlja i da prođu prvi krug.

Iz Brazila su rekli da su oni favoriti. Što vi kažete na to?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa to ništa ne znači. Biti favorit na papiru, dapače, još je lakše i bolje i nadam se da će igrati malo sa podignutim nosom i da će biti ponosni, a znam kako hrvatska reprezentacija diše. Drago mi je da sam danas na treningu i drago mi je da ću biti dan-dva sa reprezentativcima. Znam da imamo onaj prkos, onaj naboj koji treba za utakmicu i daj Bože da se Brazilci opuste i razmišljaju da će to biti laka utakmica sa 2-3 gola razlike za njih.

Onda bi mogli i dobiti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa ne želimo razmišljati o tome, naše su finalne utakmice protiv Kameruna i Meksika, a protiv Brazila što bude. Nemamo što izgubiti, možemo puno dobiti i nadam se da ćemo igrati pravu utakmicu, borbenu, mušku, onakvu kakvu naši navijači zahtjevaju i da opravdamo njihovo povjerenje.

HNS se solidarizirao sa stradalima u poplavama, bit će prijateljska utakmica sa Malijem, uključila se i Fifa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na finalu Lige prvaka razgovarali smo da su pogođene i Srbija i BiH i Hrvatska. Doći će promatrači da pregledaju štetu, ne mogu u ovom trenutku reći kolika će biti materijalna dobit za HNS da pomogne tim područjima, ali sigurno će biti jedna pristojna, lijepa svota i nadam se da ćemo to iskoristiti. U petak ćemo biti u okolici Županje, posjetit ćemo sve sredine koje su pod vodom. Žao mi je zbog toga i idemo svi na utakmicu da pomognemo. HNS će donirati i za Gunju i za Crveni križ, nogometaši će od svoje premije odbiti milijun kuna, kome će oni dati, neka oni odluče.

Rekli ste da je Ivan Rakitić pronašao klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šalio sam se. Sad sam bio s Ivanom, rekao sam kako znam da španjolski novinari očekuju od toga i htjeli su da to kažem, rekao sam da znam, ali sam se više šalio nego što znam. Želim mu da, ako želi, ostane u Sevilli, znam da će biti pravi potez. Ili da ode u Real Madrid ili možda neki drugi. Ali sigurno da je teško, da je Real jedan veliki klub i ja mu želim da bude sretan.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo