Idući protivnik Aalborg / Dinamo s dva pogotka u tri minute dokrajčio Žalgiris

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nogometaši zagrebačkog Dinama plasirali su se u 3. pretkolo Lige prvaka nakon što su i u uzvratnom susretu u Vilniusu svladali Žalgiris s 2-0 i s ukupnim rezultatom 4-0 plasirali se u daljnje natjecanje gdje ih čeka danski prvak Aalborg.

22.7.2014.
20:10
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je i u drugoj utakmici potvrdio da je puno bolja momčad od litvanskog prvaka, a svoju igračku nadmoć realizirao je u drugom dijelu pogocima El Arabi Soudanija (46) i Josipa Šimunića (49).

U prvom poluvremenu nije bilo zgoditaka, iako je Dinamo bio bolja momčad i imao nekoliko prilika, ponajviše Dejan Radonjić, kojeg je u poluvremenu zamijenio Soudani. Alžirac je već u svojoj prvoj akciji u 46. minuti postigao lijep zgoditak, sjajnim lobom iskosa s desetak metara prebacio je istrčalog vratara Vitkaunskasa za vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Soudani je postigao vodeći zgoditak i na prvoj utakmici u Maksimiru. Samo tri minute kasnije, u 49. minuti, konačan rezultat postavio je kapetan Šimunić koji je ubačaj iz kornera glavom proslijedio u donji desni kut vrata. Soudani je u 86. minuti propustio i najveću priliku na utakmici, a njegov šut glavom s pet metara obranio je litavski vratar.

Dinamo će u trećem prekolu prvu utakmicu igrati 29. ili 30. srpnja kod Aalborga, a uzvrat je za sedam dana u Zagrebu. Pobjednici u 3. pretkolu ulaze u završnu rundu kvalifikacija za Ligu prvaka, dok poraženi prelaze u 'play-off' rundu Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo