vraćaju se s nadom / Dnipro slomio Hajduk tek u 87. minuti susreta

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U prvom susretu završne runde kvalifikacija za Europsku ligu Hajduk je u Kijevu izgubio od Dnjipra 1-2 ostavši u igri za plasman u natjecanje po skupinama najmasovnijeg europskog kupa.

20.8.2014.
19:58
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk se iz Kijeva vraća s aktivnim rezultatom nakon što je u Kijevu od Dnipra izgubio rezultatom 2-1. Najbolji igrač utakmice bio je vratar splitskog kluba Lovre Kalinić koji je radio čuda i najzaslužniji je što se Hajduk vraća u Split s minimalnim porazom. Zanimljivo, za Dnjipro su nastupila trojica bivših igrača Hajduka. Nikola Kalinić i Ivan Strinić su odradili cijeli susret, dok je Mladen Bartulović ušao u igru u 78. minuti.

Premda Dnjipropetrovsk nije direktno ugrožen ratom, utakmica je zbog nestabilne situacije u zemlji igrana na Olimpijskom stadionu u Kijevu i to u srijedu, jer će u četvrtak u Kijevu biti odigrana utakmica Zorja - Feyenoord. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je opasno živio od prve minute utakmice. Dnjipro je već u 35. sekundi imao sjajnu priliku, no udarac Seleznjova odlično je obranio Lovre Kalinić najavivši sjajnu večer. Do konca prvog dijela ukrajinski sastav je imao još nekoliko odličnih prilika, no Kalinić je držao 'nulu.' Koliko je Dnjipro bio dominantan najbolje pokazuje i broj od 17 udaraca prema Hajdukovima vratima i osam kornera, dok je Hajduk uputio tek dva udarca, no niti jedan u okvir gola.

U nastavku susreta Hajduk je poveo iz prve prave akcije. Najprije je zicer Maglice obranio Bojko, lopta se odbila do Vršajevića čiji je udarac uspio blokirati Douglas, no nije uspio zadržati loptu. Natrčao je Tino Sven Sušić i s četiri metra zatresao mrežu Ukrajinaca. Nažalost, radost Splićana kratko je trajala. Tri minute kasnije izjednačio je Dnjipro i to preko Nikole Kalinića. Bruno Gama je ubacio, Kalinić obranio, a odbijenu loptu je njegov prezimenjak i bivši napadač Hajduka ugrao u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je do novog vodstva mogao u 67. i 68. minuti, kada je Caktaš imao dvije velike prilike, no Bojko je sjajno reagirao. U 69. minuti je bjeloruski sudac oštetio Hajduk ne dosudivši čisti kazneni udarac nakon što je Strinić povukao Maglicu. Umjesto na bijelu točku, Kulbakov je pokazao žuti karton napadaču Hajduka. U 80. minuti Kalinić je još jednom sjajno reagirao obranivši prizemni udarac Zuzulje, no nažalost, u 88. minuti je bio nemoćan kod udarca Šakova koji je odlično utrčao iz drugog plana i ubačaj Leonarda pospremio u mrežu Splićana.

Uzvratni susret je 28. kolovoza na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo