'Topnici' se provukli / Arsenal teškom mukom srušio Bilićev Bešiktaš i plasirao se u LP

Image
Foto: AP

Londonski Arsenal uspio se plasirati u skupine Lige prvaka nakon što su na svom Emiratesu teškom mukom izborili pobjedu protiv Bešiktaša. Nakon što je u prvom susretu u Turskoj završilo 0-0, Alexis Sanchez je debitantskim pogotkom u dresu 'Topnika' donio pobjedu i Ligu prvaka na Emirates.

27.8.2014.
23:04
AP
VOYO logo

Londonski Arsenal uspio se plasirati u skupine Lige prvaka nakon što su na svom Emiratesu teškom mukom izborili pobjedu protiv Bešiktaša, na čijoj klupi zbog suspenzije nije sjedio SlavenBilić, već njegov pomoćnik Nikola Jurčević.

Usprkos tomu, turska momčad se dobro držala na terenu, iako je Arsenal imao određenu dominaciju, no nisu stvorili velik broj izrazitih šansi. Jedini pogodak postigao je Alexis Sanchez u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to prvi pogodak Čileanca u dresu 'Topnika' otkako je ljetos stigao iz Barcelone. Biliću i njegovim trupama ostaje Europska liga kao utješna nagrada.

Athletic Bilbao je nakon 1-1 u Napoliju na svom terenu ostvario pobjedu 3-1 i tako također ušao u skupinu. Napolitanci su poveli u 47. minuti preko Hamšika, no Aduriz s dva pogotka (61, 69) donosi preokret, a potvrdu pobjede i plasman u LP donio je Ibai u 74. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 3-2 u gostima, uvjerljivu je pobjedu na domaćem terenu ostvario i Leverkusen protiv Kopenhagena. Rezultat je bio 4-0, a pogotke su postigli Heung-Min (2), Calhanoglu (7) i dva Kiesling (31-11m, 65).

Malmo je preokrenuo poraz 1-2 iz Salzburga te dvama pogocima Rosenberga (11-11m, 84) i jednim Erikssona (19) ostvario ukupnu pobjedu od 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prava drama dogodila se u Bugarskoj gdje je Ludogorets pogotkom Wandersona u posljednjoj minuti utakmice uspio anulirati minimalan poraz iz Rumunjske protiv Steaue, te nakon miroljubivih produžetaka izvođenjem jedanaesteraca osigurati Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo