jedan od najboljih / Barca je prije 14 godina dovela ovog fenomena!

Image
Foto: S.Lau/DPA/PIXSELL

'Prije točno 14 godina sam potpisao prvi ugovor za Barcelonu. Želim se zahvaliti svim dosadašnjim suigračima, trenerima, dužnosnicima kluba i navijačima na prekrasnim godinama koje sam proveo u klubu', poručio je argentinski majstor.

17.9.2014.
20:36
S.Lau/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Na današnji dan prije 14 godina Lionel Messi je potpisao ugovor za Barcelonu, a u godinama koje su uslijedile postao jedan od najboljih nogometaša svih vremena.

Tada 13-godišnji Messi je stigao u Barcu iz Newell's Old Boysa. Messi se preselio na Camp Nou s obitelji, budući da je Barcelona ponudila plaćanje liječenja deficijencije hormona rasta koji su iznosili oko 900 dolara mjesečno. Tadašnji sportski direktor kluba Carles Rexach inzistirao je na Messijevom dolasku povukavši jedan od najvažniji poteza u sportskoj politici u povijesti kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije točno 14 godina sam potpisao prvi ugovor za Barcelonu. Želim se zahvaliti svim dosadašnjim suigračima, trenerima, dužnosnicima kluba i navijačima na prekrasnim godinama koje sam proveo u klubu", poručio je argentinski majstor.

U prvoj momčadi je debitirao 16. studenog 2003. u prijateljskoj utakmici protiv Porta sa 16 godina i 145 dana, a ligaški debi je imao 16. listopada 2004. protiv Espanyola sa 17 godina i 114 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 428 utakmica koje je odigrao u dresu 'Blau Grane' Messi je postigao 356 golova i oborio niz rekorda. S Barcom je osvojio 21 trofej pri čemu tri Lige prvaka i šest naslova španjolskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo