Maksimalan respekt / Probije li rekord u 'El Clasicu', i Bernabeu će zapljeskati Messiju

Image
Foto: S.Lau/DPA/PIXSELL

Lionel Messi je dosad u utakmicama španjolskog prvenstva zabio 249 pogodaka, tri manje od Telma Zarre, koji je kao najbolji strijelac Primere u povijesti zabio njih 251. Sruši li Messi taj rekord u 'El Clasicu' na Bernabeu idućeg tjedna, svi će se ustati i zapljeskati mu.

8.10.2014.
16:07
S.Lau/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Argentinski napadač u redovima Barcelone Lionel Messi je na pragu dostizanja i obaranja rekorda Telma Zarre, koji je s 251 postignutim pogotkom aktualni najbolji strijelac španjolskog prvenstva u povijesti.

Iduće dvije utakmice Barcelona igra na Camp Nou protiv Eibara, te u gostima kod najmrskijeg rivala, na Santiago Bernabeu protiv Real Madrida idućeg vikenda. Zabije li kojim slučajem Messi već protiv Eibara hat-trick, na Bernabeu će se prije početka utakmice održati mini-ceremonija na kojoj će se Argentincu uručiti posebno priznanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, još bi zanimljivija situacija bila ona u kojoj bi rekord probio upravo na utakmici s Realom. ''Messi zaslužuje da mu odamo počast ako obori rekord. Trebali bismo nakratko prekinuti utakmicu i osvrnuti se na to veliko postignuće. Zašto ne bi i Bernabeu zapljeskao Messiju?'', zapitao se Javier Tebas, predsjednik Španjolskog nogometnog saveza.

Ne bi to bila nimalo iznenađujuća situacija. Navijači 'Kraljevskog kluba' oduvijek su svojim protivnicima, pa i onim najmrskijima, znali pružati zasluženo priznanje i respekt, a posebno se pamti slučaj iz 2005. godine, kada je Barcelona u Realovom domu slavila sa 3-0 te kada je, igravši u najboljim godinama svoje karijere, apsolutna zvijezda večeri s dva postignuta pogotka bio brazilski čarobnjak Ronaldinho, kojem se cijeli Santiago Bernabeu nakon pružene partije ustao na noge te zapljeskao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo