OGLAS

Predsjednik odgovorio Joeu / 'Otkud Šimuniću hrabrosti da se javlja po tom pitanju?!'

Nakon što je Šimunić jučer u svojoj poruci putem Facebooka prozvao Željka Jovanovića, na isti način mu je danas uzvratio bivši ministar sporta.

17.10.2014.
11:38
VOYO logo

Nakon što je Josip Šimunić, izazvan nekim izjavama o tome zašto ne dolazi na stadion podržavati hrvatsku reprezentaciju, putem Facebooka poslao prilično žestoku poruku predsjedniku Ivu Josipoviću, odgovorio mu je također prozvani Željko Jovanović, bivši ministar obrazovanja, znanosti i sporta.

"Zašto je Vama, predsjedniče Republike Hrvatske, neugodno doći na stadion? Je li to zbog domoljubnih pozdrava 'U boj, u boj' i 'Za dom' ili vam je neugodno zbog paljenja hrvatske zastave u prisustvu, sad već bivšeg, ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića?", samo je dio poruke koju je Šimunić jučer objavio na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na isti način, putem svog Facebook profila, danas mu je odgovorio bivši ministar sporta i sadašnji saborski zastupnik Željko Jovanović napisavši:

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

"Stvarno je dosta ovog desničarskog popovanja i iskrivljivanja činjenica. Nebrojeno puta sam ponovio da sam nakon te beogradske utakmice u izjavi za medije, zajedno sa srpskim kolegom Vanjom Udovičićem, osudio nesportske ispade za vrijeme utakmice Srbija - Hrvatska i pozvao sve ljubitelje sporta da sport bude poveznica među susjedima, a ne razlog neprijateljstva i divljanja. Sve to snimili su i hrvatski novinari, ali zašto nikad nisu objavili ne mogu ja objasniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno u VIP loži sjedio je i predsjednik HNS-a Davor Šuker s cijelom delegacijom HNS-a, nitko od njih ni jednim potezom ni jednom riječju nije reagirao na sve ono za što mene uporno proziva Šimunić i zapjenjena desničarska ekipa. Jednako tako, kad je Hrvatska zabila gol jedini čovjek u loži koji je skočio i burno proslavio naš gol bio sam ja, a Šuker i ekipa iz HNS sjedili su nepomično u svojim stolicama i šutjeli!

Zato, Šimuniću igraj nogomet, to dobro radiš, pusti politiku i lekcije iz povijesti!", napisao je Jovanović, a prenosi Index.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli slučaj komentirao je danas i sam predsjednik Josipović.

"Ja mislim da gospodin Šimunić ne čita novine i ne gleda televiziju pa zato takva pitanja postavalja. Ali podsjetit ću, šteta koju je učinio Hrvatskoj kao državi, našem nogometu i reprezentaciji, onim sramotnim ponašanjem na stadionu je nenadoknadiva i ne znam uopće otkud mu hrabrosti da se javlja po tom pitanju", rekao je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Šimunića je UEFA zbog skandiranja "Za dom spremni" nakon utakmice dokvalifikacija između Hrvatske i Islanda kaznila s deset utakmica zabrane igranja za reprezentaciju.

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo