ODABRANO IDEJNO RJEŠENJE / Pogledajte kako će izgledati kamp HNS-a na Sveticama

Image
Foto: HNS

Projektom se predviđa izgradnja manjeg stadiona s nogometnim igralištem i atletskom stazom te natkrivenom tribinom koja će primati do 3000 gledatelja, a uz središnji teren predviđena su još tri nogometna terena.

27.10.2014.
10:49
HNS
VOYO logo

Društvo arhitekata Zagreba (DAZ) i Hrvatski nogometni savez objavili su rezultate natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za Hrvatski atletsko-nogometni centar Svetice u Zagrebu.

Prva nagrada i novčani iznos od 144.000,00 kuna dodijelit će se radu tvrtke PROARH.

Njihovim projektom se predviđa izgradnja manjeg stadiona s nogometnim igralištem i atletskom stazom te natkrivenom tribinom koja će primati do 3000 gledatelja, a uz središnji teren predviđena su još tri nogometna terena (dva s umjetnom i jedan s prirodnom travom), stoji na službenim stranicama HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HNS
Image
Foto: HNS

Kamp na Sveticama

"Zadovoljni smo što je natječaj uspješno okončan. Vidjeli smo nekoliko odličnih rješenja, a ispred HNS-a mogu reći kako smo vrlo zadovoljni nagrađenim rješenjem. Iz projekta je jasno kako ćemo dobiti jedan vrhunski sportski kompleks, koji zadovoljava sve potrebe našeg Saveza, ali koji donosi novu vrijednost i našim atletičarima, kao i građanima Zagreba koji će imati mogućnost korištenja raznih sadržaja", izjavio je izvršni predsjednik HNS-a DamirVrbanović.

Među brojnim drugim sadržajima ističu se prostori za atletičare, uključujući dvoranu za atletski trening. 4000 kvadratnih metara duž zapadnog i južnog perimetra parcele bit će odvojeno za lokalnu zajednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HNS
Image
Foto: HNS

Kamp na Sveticama

Teren za mali nogomet, košarku, trim staza, gimnastika na otvorenom, dječje igralište i zona relaksacije bit će otvoreni za javnost kada tereni nisu u profesionalnom pogonu.

Unutar centra nalazit će se i konferencijski centar koji zadovoljava potrebe za trajnom edukacijom službenih osoba i trenera, a u okviru konferencijskog centra postoje brojne mogućnosti uključivanja lokalne zajednice u razne edukativne aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike