borba u španjolskoj / Drama na vrhu Primere: Pet klubova u dva boda

Image
Foto: AP Images

Trenutačno se na vrhu Primere nalaze Barcelona i Sevilla s po 22 boda, Real je treći s bodom manje, a zatim slijede Valencija i Atletico Madrid s po 20 bodova.

27.10.2014.
19:43
AP Images
VOYO logo

Prvi put u posljednjih osam godina samo dva boda dijele vodeću i petu momčad na ljestvici španjolskog nogometnog prvenstva.

Trenutačno se na vrhu Primere nalaze Barcelona i Sevilla s po 22 boda, Real je treći s bodom manje, a zatim slijede Valencija i Atletico Madrid s po 20 bodova. Posljednji put je nakon devet kola takva drama na vrhu Primere viđena u sezoni 2005/06. Tada je na vrhu bila Osasuna sa 18 bodova, a petoplasirani Real Sociedad imao je 16 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko nije očekivao da ćemo biti tako dobri. Možda ne igramo tako lijepo kao prošle godine, no iz ove momčadi izvlačimo maksimum," kazao je napadač Seville Kolumbijac Carlos Bacca.

Iznenađuju i odlični rezultati Valencije koja, otkako je klub kupio novi vlasnik singapurski milijarder Peter Lim, igra sjajno. Valencija je uz Atletico Madrid jedina momčad koja je u posljednjih 13 godina prekinula dominaciju Barcelone i Real Madrida u španjolskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pod vodstvom novog vlasnika bit ćemo još bolji. Zaista igramo dobro, no ispred nas je još mnogo posla," kazao je trener 'Šišmiša' Nuno Espirito Santo.

Pogled na ljestvice otkriva kako je Primera u ovom trenutku najneizvjesnija od "Liga petica'. U engleskom prvenstvu vodeći Chelsea ima devet bodova više od Arsenala na petom mjestu, u Bundesligi Bayern ima šest bodova viška od Bayer Leverkusena koji je na petoj poziciji, u Serie A Juve vodi sa sedam bodova 'fore' pred petoplasiranim Laziom, dok u Le Championnatu Marseille ima šest bodova više od Nantesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nizozemskom prvenstvu je razlika između prve pozicije (PSV) i pete (Heerenveen) osam bodova, u Portugalu Benfica ima pet bodova više od Brage, dok u Rusiji Zenit ima 11 bodova više od Krasnodara. U Prvoj HNL vodeći Dinamo ima čak 18 bodova više od Lokomotive na petom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo