FIFA demantirala vrbanovića / Šuker nije u Bangkoku, a nije ni otputovao u četvrtak kako je rečeno?

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Nakon što je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović izostanak komentara predsjednika Šukera opravdao tvrdnjom da je u četvrtak otputovao u Bangkok na sastanak FIFA-e, službene informacije su odale kako je ta informacija bila sasvim pogrešna.

26.11.2014.
8:15
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker nije prokomentirao otkazivanje najvećog hrvatskog derbija, a izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović na jučerašnjoj je konferenciji to opravdao tvrdnjom kako se Šuker nalazi na sastanku FIFE u Bangkoku.

''Davor Šuker otputovao je u četvrtak na poziv Uefe. U svakodnevnom smo kontaktu. Ima službene obveze u Komisiji za profesionalni nogomet'', kazao je tada Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, FIFA-ini službenici su tijekom jučerašnjeg dana medijima rekli kako FIFA nije održala nikakav sastanak, a kasnije je ustanovljeno i kako je HNS objavio da se Šuker u petak sastao sa švedskim veleposlanikom Schmidtom prilikom čega su razmijenili dresove reprezentacija, što znači da nije mogao otputovati u četvrtak.

''Nikakav službeni Fifin sastanak na kojem sudjeluje Davor Šuker se danas ne održava na Tajlandu'', kazao je za Germanijak.hr glasnogovornik Fife David Noemi, a isto je potvrdio i Wanchai Rujawongsanti, sportski urednik Bangkok Posta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zahtjev za objašnjenjem, HNS je priopćio:

''Predsjednik Šuker trenutno je u Londonu, a put za Bangkok mu je odgođen za četvrtak gdje će, između ostaloga, sudjelovati na humanitarnoj utakmici World Legends. Sastanak mu je odgođen za idući četvrtak, a predsjednik Vrbanović se zabunio kada je rekao da je Davor otputovao protekli četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo