katastrofalni 'redsi' / Remi Juventusa i Atletica, bod Liverpoolu nedovoljan za prolaz

Nogometaši Juventusa, Basela i Monaca plasirali su se u osminu finala Lige prvaka nakon utakmica zadnjeg, 6. kola nogometne Lige prvaka u skupinama A, B, C i D.

9.12.2014.
22:53
VOYO logo

Nogometaši Juventusa, Basela i Monaca plasirali su se u osminu finala Lige prvaka nakon utakmica zadnjeg, 6. kola nogometne Lige prvaka u skupinama A, B, C i D.

Basel je u skupini B na gostovanju na Anfieldu kod Liverpoola odigrao 1-1 i izbacio slavni klub iz Lige prvaka. Basel je poveo zgoditkom Freia (25), a u 61. minuti igrač 'Redsa' Lazar Marković je neoprezno zaradio crveni karton i ostavio svoju momčad na cjedilu. U 81. minuti Steven Gerard je izjednačio, ali Liverpool ro kraja nije utakmice uspio zabilježiti željenu pobjedu. Dejan Lovren je odigrao svih 90. minuta u dresu Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici ove skupine Real je Madridu s lakoćom pobijedio Ludogorec s 4-0 i s maksimalnim brojem bodova okončao natjecanje u skupini. Bugari su 19. minuti ostali bez isključenoga Marcelinha, a samo minutu kasnije Cristiano Ronaldo je zabio iz penala, da bi u 38. minuti Gareth Bale povećao na 2-0. U drugom dijelu su se u strijelce upisali Alvaro Arbeloa i Alvaro Medran. Realu je to 19. pobjeda zaredom u svim natjecanjima i oborili su španjolski rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini C u izravnom okršaju za osminu finala Monaco je kod kuće svladao Zenit s 2-0 i prošao dalje. Pogotke vrijedne prolaza za klub iz Kneževine postigli su Aymen Abdennour u 63. i Fabinho u 89. minuti. Za Monaco je ponovno nesavladiv bio hrvatski vratar Danijel Subašić, koji je u šest utakmica primio samo jedan pogodak.

U drugom susretu skupine Benfica i Bayer Leverkusen su odigrali 0-0, pa je Monaco s gol-razlikom 4-1 prvi, a Bayer drugi u ovoj skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini A Juventus i Atletico Madrid su u Torinu odigrali 0-0 i to je rezultat koji je Juve odveo kao drugoplasiranog u osminu finala. Za Španjolce je Mario Mandžukić odigrao cijelu utakmicu. U drugoj utakmici skupine Olimpiakos je u Pireju Malmo s 4-2 i natjecanje će nastaviti u Europskoj ligi.

U skupini D Arsenal je pobijedio u Istanbulu Galatasaray s 4-1, ali im to nije bilo dovoljno za prvo mjesto u skupini jer je Borussia osvojila bod protiv Anderlechta (1-1). "Topnici" su pitanje pobjednika riješili već u prvih 29 minuta kada su poveli s 3-0 pogocima Podolskog i dvaput Ramseya, a Nijemac je svoj drugi pogodak zabio u 90. minuti, dok je počasni gol za Turke zabio Sneijder (89).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia se Dortmundu mučila s Anderlechtom sve do 58. minute kada je zabio Immobile, a Belgijci su izjednačili preko Mitrovića. Borussia je zahvaljujući boljoj gol-razlici prva, a Arsenal drugi.

Nakon utorka je poznato 14 sudionika osmine finala Lige prvaka, a utakmice u srijedu će izlučiti i preostala dva putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike