vraćanje ponosa / Perasović: 'Hrvatska će se opet boriti za medalje!'

'Hrvatska će se opet boriti za medalje!' uvjerljiv je bio Velimir Perasović koji je i službeno postao nasljednik Jasmina Repeše na mjestu izbornika košarkaške reprezentacije

2.3.2015.
19:18
VOYO logo

Tražili su ga mnogi, no Hrvatska se ne odbija, zato je posao primio.   

"Sa velikim emocijama, sa velikim emocijama zato što je to velika čast , i ja sam ponosan što su me izabrali za izbornika košarkaške reprezentacije", prokomentirao je Velimir Perasović, novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ima li bolje prilike za vraćanje ponosa od Eurobasketa čija se grupna faza igra u Hrvatskoj? 

"Za snove uvijek ima mjesta ja ovog trenutka, mislim da mi možemo u borbe za medalju, realno je da smo u vrhu, ali da - konkurencija je velika", dodao je jedan od najtrofejnijih trenera zlatne generacije hrvatske košarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perasović je zasad dogovorio angažman samo za Eurobasket. Najavio je uvođenje novih igrača, znači, nema nezamijenjivih i nema neodazivanja.

"Nek' se oni nose s tim bremenom, ja sam bio reprezentativac i nije mi nikad palo na pamet ne odazvati se", jasan je Peras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi kažu, bit će najstroži izbornik, on kaže samo malo drukčiji od Repeše. I Spahija, koji je također bio u kombinacijama, u SAD-u je pratio Perasov izbor.

"Dobili smo velikog stručnjaka, velikog radnika i nadam se da će Hrvatska sada napokon napraviti taj iskorak", kazao je Neven Spahija, pomoćni trener Atlanta Hawksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za iskorak ove godine tu su NBA novaci Bogdanović i Rudež, tu su Šarić, Hezonja, Tomić - navijači će reći momčad za medalje. I sam Perasović priznaje pritisak postoji, zasad samo kod kuće.

"Moj mali ima 13 godina i onda mi kaže: 'Tata, bilo mi je lako kada si bio u Španjolskoj, a sada kada dolaziš tu, svi te moji prijatelji gledaju", rekao je novopećeni izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perasović počinje s gledanjem igrača, bez velikih najava, ali s velikim ambicijama počinje njegov mandat.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo