el clasico opravdao očekivanja / Barcelona pobijedila Real i pobjegla na četiri boda!

Image
Foto: AP Images

Barca je došla do velike pobjede, iako je bolje šanse, pogotovo na kraju prvog dijela, imao Real.

22.3.2015.
23:16
AP Images
VOYO logo

U najvećem derbiju svjetskog nogometa Barcelona je na svom Nou Campu pobijedila Real Madrid s 2-1 i odvojila se na vrhu ljestvice Primere s četiri boda više od drugoplasiranog Reala.

Pogotke su za Barcelonu postigli JeremyMatthieu (19) i LuisSuarez (56), dok je strijelac za Real bio CristianoRonaldo (31). El Clasico je opravdao očekivanja, a važnu ulogu su imali i dvojica hrvatskih igrača - IvanRakitić je igrao do 76. minute za Barcu, a LukaModrić do 88. minute za Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barca je došla do velike pobjede, iako je bolje šanse, pogotovo na kraju prvog dijela, imao Real.

Prvo veće uzbuđenje dogodilo se u 12. minuti kada je Benzema pronašao Ronalda, a Portugalac s dva metra pogađa gredu, a u nastavku akcije Isco puca tik pored vrata Barcelone. U 19. minuti Barcelona vodi - Messi je iz slobodnog udarca nabacio, a Francuz Matthieu u naletu glavom pogodio mrežu. U 30. minuti u velikoj šansi se našao Neymar, ali se nije snašao i praktički je dodao loptu Casillasu, da bi u protuakciji Real izjednačio. Loptu je povukao Modrić, dodao do Benzeme koji sjajno petom ostavlja loptu za Ronalda koji s osam metara lako pogađa mrežu. U 43. Ronaldo snažno puca pod gredu s 20 metara, Bravo uspijeva odbiti u korner, a potom nakon udarca s kuta Bale promašuje još jedan zicer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme započelo je šansom Benzeme čiji šut iz blizine brani Bravo, da bi u 56. minuti Barca opet povela. Mascherano je sa svoje polovice poslao dugu loptu prema Suarezu, Urugvajac je primiruje i šalje pored istrčalog Casillasa. Neymar je potom u dvije situacije bio vrlo sebičan i akcije je završio slabim šutevima umjesto dodavanjima za Suareza, a u 73. minuti udarac Messija prošao je vrlo blizu vratnice. U 78. minuti puca Benzema, a Bravo čudesno brani, a u 86. minuti Jordi Alba je bio sam ispred Casillasa, koji mu je obranio šut, kao i šut Messija dvije minute kasnije.

Barcelona sada vodi s 68 bodova, a Real ima 64.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo