branit će naše boje / Osam hrvatskih rukometaša na Final Fouru

Image
Foto: Carsten Rehder/DPA/PIXSELL

Rukometaši PPD Zagreba nisu uspjeli izboriti završni turnir, no hrvatske boje u Kolnu će braniti čak osam hrvatskih rukometaša. Manuel Štrlek, Ivan Čupić, Željko Musa, Denis Buntić i Marin Šego u dresu Kielcea, Mirko Alilović i Renato Sulić s Veszpremom, te Domagoj Duvnjak u Kielu

20.4.2015.
14:59
Carsten Rehder/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Nakon Barcelona plasman na završni turnir rukometne Lige prvaka koji će se održati 30. i 31. svibnja u Koelnu izborili su i Vive Tauron Kielce, Veszprem i Kiel.

Rukometaši PPD Zagreba nisu uspjeli izboriti završni turnir, no hrvatske boje u Kolnu će braniti čak osam hrvatskih rukometaša. Manuel Štrlek, Ivan Čupić, Željko Musa, Denis Buntić i Marin Šego u dresu Kielcea, Mirko Alilović i Renato Sulić s Veszpremom, te Domagoj Duvnjak u Kielu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vive Tauron Kielce je izborio Final Four s dvije pobjede protiv Vardara. U prvom dvoboju u Skoplju bilo je 22-20, a u uzvratu u Poljskoj 33-31. Kielce su do velikog uspjeha predvodili Karol Bielecki s osam, Michal Jurecki sa šest, te Uroš Zorna s pet golova. Hrvatski rukometaš Denis Buntić zabio je četiri gola, dok su Ivan Čupić i Manuel Štrlek dodali po tri gola. Za Kielce su nastupili i Željko Musa i Marin Šego. Kod Vardara najefikasniji su bili Alex Dujšebaev Dovičebaeva sa devet i naš Igor Karačić sa sedam golova.

Mađarski Veszprem je u uzvratnom dvoboju četvrtfinala pobijedio Paris St. Germain 34-28 nakon što je prvi dvoboj u Parizu završio 24-24. Momir Ilić sa sedam i Renato Sulić s pet golova bili su najbolji u redovima Veszprem na čijim vratima je branio Mirko Alilović. U francuskim redovima briljirao je Mikkel Hansen sa 15 golova, no to nije bilo dovoljno za prolaz. Marko Kopljar je zabio dva gola, a za PSG su igrali i Igor Vori, te Jakov Gojun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiel je pobijedio Pick Szeged 31-23 i nadoknadio dva gola zaostatka iz prve utakmice u kojoj je izgubio 29-31. Nijemci su već na poluvremenu imali osam golova viška (18-10), a potom su u nastavku mirno sačuvali veliku prednost. Filip Jicha s osam i Marko Vujin sa sedam golova predvodili su Kiel, dok je hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak zabio dva gola. Kod Szegeda najefikasniji je bio Jonas Kallman s pet golova.

Prošle godine naslov europskog prvaka je osvojio Flensburg pobjedom protiv Kiela 30-28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo