OGLAS

finale aba lige / Zvezda povisila na 2-0, Cedevita će šansu tražiti u Zagrebu

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Košarkaši Cedevite izgubili su i drugi dvoboj finala doigravanja regionalne ABA lige protiv Crvene zvezde, u nedjelju je bilo 69-65 (22-8, 18-24, 18-16, 11-17) za beogradski sastav koji je tako poveo sa 2-0 u seriji koja se igra na tri pobjede

27.4.2015.
7:45
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Cedevite izgubili su i drugi dvoboj finala doigravanja regionalne ABA lige protiv Crvene zvezde, u nedjelju je bilo 69-65 (22-8, 18-24, 18-16, 11-17) za beogradski sastav koji je tako poveo sa 2-0 u seriji koja se igra na tri pobjede.

Luka Babić sa 14 pogodaka i Roko-Leni Ukić s po 10 koševa i asistencija bili su najefikasniji kod Cedevite, dok su Crvenu zvezdu predvodili Boban Marjanović sa 20 ubačaja, 12 skokova i 5 asistencija, te Luka Mitrović sa 19 poena i 10 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao u u prvoj utakmici dan ranije, Cedevita je vrlo loše krenula u susret, pa je Crvena zvezda već nakon prvih 10 minuta imala prednost od 14 razlike (22-8). Nakon početnog vodstva Cedevite od 4-2, uslijedila je velika serija domaćih od 20-4. U prvoj četvrtini Cedevita je promašila svih devet šuteva za tricu te je ukupno imala samo 18 posto šuta (4-22), a pritom nije ispucala niti jedno slobodno bacanje. S druge strane, pod obručima je dominirao 2,22 metara visoki Boban Marjanović, a kada se tomu pridoda i podatak da su domaći na raspolaganju imali 14 slobodnih bacanja niti ne čudi da su ostvarili visoku prednost.

Ipak, u drugoj četvrtini Cedevita je počela pogađati šuteve s distance, njezini su igrači pogodili četiri od šest pokušaja za tricu, te su se uspjeli približiti na 38-32 minutu prije odlaska na odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, u trećoj četvrtini domaći su udarom od 13-2 stigli do najveće prednosti od 18 razlike (54-36) prije no što je Stanko Barać s dvije trice vratio nadu Cedeviti. Hrvatski je prvak u nastavku zaigrao zonsku obranu koja je pravila velike probleme domaćima pa je osam minuta prije kraja utakmice bilo samo 58-53 za Crvenu zvezdu nakon što je Roko-Leni Ukić posljednju četvrtinu otvorio tricom i ulazom pod obruč.

Izvanredan je u obrani Cedevite bio Luka Babić koji je s nekoliko oduzetih lopti donosio lagane pogotke iz protunapada, pa je tako nakon njegove odlične asistencije Tomislav Zubčić zakucavanjem smanjio na 61-59 četiri i pol minute prije kraja. Ipak, uslijedilo je razdoblje od tri minute bez koša Cedevite koje su domaći iskoristili na odlazak na šest razlike na ulasku u posljednju minutu (65-59).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu nadu u preokret ponovno je donio Babić tricom za 65-62 41 sekundu prije kraja, ali u sljedećem je napadu domaćih pala odluka o pobjedniku. Nakon što je Kalinić promašio tricu, Mitrović je skočio u napadu i pogodio za 67-62. Babić je zabio još jednu tricu za 67-65, ali tada su ostale samo dvije sekunde do kraja, da bi Jenkins s dva pogođena slobodna bacanja postavio konačni rezultat.

Treća utakmica igrat će se u srijedu u Zagrebu, a u slučaju pobjede Cedevite četvrta je na programu odmah u četvrtak. Eventualna peta utakmica igrat će se u Beogradu 2. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo