SAČEKUŠA KOD NOVOG SADA / Napad na Hrvate odmazda za skandiranja?

Nakon što su u novosadskoj dvorani SPENS uživali u jednoj od najboljih predstava Balićeve generacije posljednjih godina, na povratku kući hrvatski su navijači proživljavali minute straha.

25.1.2012.
10:17
VOYO logo

Trebao je to biti euforičan povratak kući nakon što su hrvatski rukometaši sjajnom igrom potopili aktualne europske, svjetske i olimpijske prvake - Francuze.

Dvosatno uživanje u rukometnoj izvedbi Golužinih izabranika, međutim, ubrzo je zamijenio strah i šok zbog napada 'drumskih razbojnika' izvan Novog Sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U klasičnoj sačekuši pedesetak huligana je dobro koordiniranom akcijom napalo hrvatske navijače, čija su vozila stradala pod naletom kamenja, cigli, palica, pa čak i jedne sjekire. Samo pukom srećom nitko nije ozbiljnije ozlijeđen, no nekima je od šoka pozlilo, pa im je pružena liječnička pomoć.

Što je bio povod ovakvom napadu, ako huliganima uopće treba povod? Sudeći prema raspravama po srpskim navijačkim forumima, 'okidač' za incident bilo je ponašanje hrvatske publike u novosadskoj dvorani SPENS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskim se navijačima zamjera što su za vrijeme utakmice s Francuzima u nekoliko navrata skandirali “Vukovar, Vukovar” i “Mi, Hrvati” nakon čega je preko interneta dogovorena, a nedaleko od Veternika i sprovedena odmazda srpskih navijača, piše Telegraf.rs.

U prilogu pogledajte kako su ulice izgledale nakon nereda u Novom Sadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo