BRONČANI RUKOMETAŠI / 'Najvažnije je da odlazimo kao pobjednici'

Image
Foto: PIXSELL

'Nema sukoba s Balićem. I ja ponekad s klupe kažem ružne riječi, ali to je sve u žaru borbe. Nisam se uopće bavio time, važnije mi je bilo pripremiti momčad za osvajanje bronce", zaključio je Goluža.

12.8.2012.
14:48
PIXSELL
VOYO logo

LONDON - Rukometaši Hrvatske osvojili su brončanu medalju na OI u Londonu nakon što su u borbi za treće mjesto pobijedili Mađarsku 33:26 (19:14). Bila je to treća olimpijska medalja naših rukometaša koji su na olimpijskim igrama u Atlanti i Ateni osvojili zlatna olimpijska odličja. Najefikasniji u našoj momčadi bili su Ćupić sa osam, Lacković sa sedam i Duvnjak sa šest pogodaka.

"Obećao sam svom dvoipolgodišnjem sinu Luki da ću mu donijeti medalju jer me jako dugo nije vidio. Ispunio sam obećanje, čak sam uspio uzeti i loptu s kojom se igrala utakmica. Pali smo u depresiju nakon Francuske, ali motiv za medaljom je bio ogroman. Treba biti sretan s broncom", kazao je Lacković, koji nastavlja reprezentativnu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rio de Janeiro? Pa još nisam otišao niti iz Londona. Imam još motiva, ovo nije kraj", zaključio je Lacković, koji je postigao sedam golova iz sedam šuteva.

MirkoAlilović je bio odličan sa 13 obrana, a probranio je u trenucima kada su se Mađari opasno približili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mađari nisu neka posebna kvaliteta, sretno i spretno su prošli u polufinale, ali sam ipak očekivao puno težu utakmicu. Kući odlazimo nagrađeni medaljom i s dokazom da smo još u samom svjetskom vrhu. Nakon Francuza smo bili jako tužni, no nismo se htjeli vratiti s drvenom medaljom", kazao je Alilović, dok je IgorVori bio najsretniji od svih.

"Odlazimo kao pobjednici, a ova momčad je pokazala karakter da se uzdigne nakon poraza i bude najbolja kada je to najviše trebalo. Dva mjeseca smo se krvavo pripremali za ovo i sada se isplatilo. Sada mi nije žao poraza od Francuza jer imam medalju. Još kada bi i vaterpolisti osvojili zlato, to bi bio baš savršen dan", kazao je Vori, strijelac dva pogotka na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazali smo da smo karakterna momčad jer se nije bilo lako vratiti nakon onakvog šoka protiv Francuza. Igrali smo tako da je sada jasno da smo u polufinalu imali loš dan. Došli smo po medalju i sada je imamo", rekao je Domagoj Duvnjak, sa šest zgoditaka jedan od najboljih pojedinaca u utakmici.

Goluža: Vraćamo se kao pobjednici

Ne bježim od svojih pogrešaka protiv Francuske, ali sve sam radio u najboljoj namjeri. Osvojili smo broncu i sada je taj poraz lakše podnijeti, kazao je nakon pobjede nad Mađarskom (33:26) izbornik hrvatskih rukometaša Slavko Goluža .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije ovo bila laka utakmica, trebalo je momčad dignuti nakon polufinala i govoriti im da se ipak borimo za medalju. Napravit ćemo analizu dvoboja s Francuskom, ponavljam, ne bježim od svojih pogrešaka, a kao najveću to što smo dopustili Francuzima da nam nametnu igru šest na šest. Vraćamo se kao pobjednici, a mediji i dobar dio ostalih izbornika smatra da smo igrali najbolji rukomet na ovom prvenstvu. Šteta što sam se dogodio kiks u polufinalu", kazao je Goluža, koji nije htio govoriti o novim imenima, ali je naglasio da se zasad nitko nije izričito kazao da odlazi iz reprezentacije.

"Koliko ja znam, nitko nije najavio povlačenje. Za četiri mjeseca imamo Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj i možda će biti jedno-dva nova imena. Ova je godina stvarno bila teška, imali smo u siječnju EP u Srbiji, pa sada Olimpijske igre i za par mjeseci SP. Ja još imam motiva za dokazivanje i drago mi je što su upravo moji dečki osvojili rekordnu šestu hrvatsku medalju na ovim Igrama", kazao je Goluža, koji se osvrnuo i na povike IvanaBalića tijekom utakmice s Francuzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma, to nema nikakve veze, nema sukoba. I ja ponekad s klupe kažem ružne riječi, ali to je sve u žaru borbe. Nisam se uopće bavio time, važnije mi je bilo pripremiti momčad za osvajanje bronce", zaključio je Goluža.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo