VATERPOLISTI U OBLACIMA / Dobud: Hodam dva metra iznad zemlje

Image
Foto: PIXSELL

Unatoč nekim najavama da će se pojaviti i baciti u bazen, rukometaši ipak nisu stigli na vaterpolsku utakmicu jer se u isto vrijeme igralo finale, a nakon njega ceremonija dodjele medalja.

12.8.2012.
19:18
PIXSELL
VOYO logo

LONDON - Napravili smo pravo čudo i osvojili zlato s tolikom nadmoći da je to nevjerojatno. Ne znam gdje sam, kao da sam barem dva metra iznad zemlje, kazao je nakon pobjede nad Italijom (8:6) i osvajanja zlatne medalje hrvatski vaterpolist NikšaDobud.

Vaterpolisti Hrvatske osvojili su zlatnu medalju na olimpijskim igrama u Londonu nakon što su danas u finalu pobijedili Italiju za 8:6 (1:2, 2:0, 2:1, 3:3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas nas je opet obrana dovela do pobjede, iako nije bilo lako s Talijanima. Cijeli život sam sanjao zlatnu olimpijsku medalju i sada mi se ostvario san. Ovo je doista dan za pamćenje", kazao je Dobud, koji je izabran za najboljega centra turnira. U momčadi prvenstva je i vratar JosipPavić, koji je i u finalu pokazao da je trenutno za klasu bolji od svih vratara svijeta.

"Ne znam što da kažem, ispunio mi se san. Bili smo jako dominantni cijeli turnir, nitko nam nije bio ni blizu u ovih osam utakmica", kazao je kratko Pavić, splitska "hobotnica", čiji je postotak obrana bio iznad 70 posto. MihoBošković je jedan od onih koji sada ima i sva tri naslova - olimpijski, europski i svjetski, a protiv Talijana je zabio dva uzastopna zgoditka koja su prelomila utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je zbilja kao u najvećem snu, a kako su rukometaši osvojili broncu, ovo je jedan od najvećih dana u povijesti hrvatskog sporta. Dvije olimpijske medalje u ekipnom sportu isti dan, to je nemoguće, a rukometaše smo gledali prvo poluvrijeme na televiziji. Priznajem da je ovo čak bilo ljepše nego kada smo osvojili svjetski naslov u Melbourneu. Najbolje od svega je i to što ovdje ima toliko mladih igrača čije vrijeme tek dolazi", kazao je iskusni Bošković, dok je IgoruHiniću ovo vjerojatno posljednja utakmica za "barakude".

"Čudesno smo odigrali cijeli turnir i bila bi nepravda da smo kiksali u finalu. Ponosan sam što sam bio tu, u generaciji koja je sve osvojila, našem 'Dream teamu'. Nismo bili nervozni nakon 0:2 na samom početku, stisli smo ih i posve nadigrali", izgovorio je Hinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SandroSukno je nastavio obiteljsku tradiciju nakon što je njegov otac Goran uzeo zlato na Igrama u Los Angelesu 1984.

"Otac me nazvao i čestitao, on je čak bio i sretniji od mene, koji još nisam svjestan da smo zlatni. Kazao mi je da je u Dubrovniku je ludnica. Nismo bili nervozni nakon malo sporijeg početka, uhvatili smo svoj ritam u obrani i slomili ih. Sa našim zlatom i rukometnom broncom, ovo je sigurno najveći dan hrvatskog sporta", kazao je Sukno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč nekim najavama da će se pojaviti i baciti u bazen, rukometaši ipak nisu stigli na vaterpolsku utakmicu jer se u isto vrijeme igralo finale, a nakon njega ceremonija dodjele medalja.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo