16 JOJ JE GODINA TEK / Zvijezda je rođena: Donna stigla do finala!

Image
Foto: Pixsell

Mlada osječka tenisačica Donna Vekić igra svoj najbolji tenis u seniorskoj karijeri. U Taškentu je izborila prvo finale jednog WTA turnira, i to u prvom nastupu uopće u glavnom ždrijebu u koji se probila kroz kvalifikacije.

14.9.2012.
11:41
Pixsell
VOYO logo

Osječka tinejdžerica Donna Vekić dugo će pamtiti nastup u Taškentu. Na 220.000 dolara vrijednom turniru prvi se put u seniorskoj konkurenciji probila kroz kvalifikacije do glavnog ždrijeba, i to bez izgubljenog seta.

Ali nije stala na tome! 16-godišnja Osječanka je potom nanizala ugledna imena s WTA Toura (Rybarikova, Arruabarrena-Vecino i Jovanovski), sve članice društva TOP 100, a u polufinalu je sredila 12 godina stariju Čehinju Evu Birnerovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna je protiv 133. tenisačice svijeta slavila sa 6:1, 3:6, 6:1 nakon sat i 34 minute igre, uz vrlo dominantnu igru na svoj servis. U prvom i trećem setu iskusnoj češkoj tenisačici nije ponudila niti jednu break loptu, a sama ih je tijekom meča imala čak 19.

U finalu će Vekić igrati protiv protiv Rumunjke Irine Begu, koja je u polufinalu svladala drugu nositeljicu Poljakinju Urszulu Radwansku sa 6:3, 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo