OPET NA KOLJENIMA / Dinamo nemoćan i u Portugalu

Image
Foto: PIXSELL

Bio je to ujedno i jedanaesti uzastopni poraz 'modrih' u Ligi prvaka i Dinamo se posve približio neslavnom rekordu Anderlechta od 12 uzastopnih poraza u elitnom natjecanju Starog kontinenta.

21.11.2012.
22:56
PIXSELL
VOYO logo

U susretu petog kola A skupine nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo je na stadionu Dragao pred 20.000 gledatelja izgubio od Porta 0:3 upisavši i peti poraz u skupini čime je ostao i bez teoretskih izgleda za osvajanje trećeg mjesta koje vodi u Europsku ligu. Golove za portugalskog prvaka koji je stigao do 150. pobjede u europskim natjecanjima zabili su Lucho Gonzalez (20), Joao Moutinho (66) i Varela (85).

Bio je to ujedno i jedanaesti uzastopni poraz 'modrih' u Ligi prvaka i Dinamo se posve približio neslavnom rekordu Anderlechta od 12 uzastopnih poraza u elitnom natjecanju Starog kontinenta.

U drugom susretu iz ove skupine PSG je u Kijevu pobijedio Dynamo 2:0 i izborio prolaz u osminu finala. Dvostruki strijelac za pariški sastav bio je Lavezzi (45, 52). Hrvatski reprezentativci Ognjen Vukojević i Niko Kranjčar nisu nastupili za ukrajinski sastav.

Na ljestvici vodi Porto sa 13 bodova, PSG ima 12, Dynamo četiri, a hrvatski prvak je na začelju bez bodova. U posljednjem, šestom kolu Dinamo će u Zagrebu 4. prosinca ugostiti ukrajinskog imenjaka, dok se u Parizu sastaju PSG i Porto i u izravnom će dvoboju odlučiti o pobjedniku skupine.

Dinamo je protiv Porta odigrao sasvim sigurno najbolje prvo poluvrijeme u Ligi prvaka. 'Modri' su u prvom poluvremenu imali četiri sjajne prilike, Sammir je uzdrmao vratnicu, no hrvatskom prvaku i Fortuna je okrenula leđa. Porto je iz jedne prilike došao do vodstva i na odmor otišao s vodstvom. U nastavku utakmice ponovila se stara priča. Dinamova igra je nestala i Porto je rutinski odradio posao postigavši u nastavku još dva gola.

Dinamo je otvorio utakmicu bitno agresivnije i pokretljivije nego u prijašnjim izdanjima. Dobro je parirao portugalskom prvaku i u 13. minuti je mogao doći do vodstva. Nakon brze kontre Vida je prebacio obranu Porta i uposlio Sammira koji se sjurio prema golu i sa ruba kaznenog prostora iz kosa pucao, no pogodio je vratnicu. Sedam minuta kasnije Porto je iz jedine prave prilike došao do vodstva. Lucho Gonzales je sa 15 metara zabio pod gredu. U završnici prvog dijela Dinamo je u dvije minute imao tri sjajne prilike. Prvo je Sammir sjajno uposlio Beqiraja koji je ušao u kazneni prostor, no njegov udarac je Otamendi skrenuo u korner. Sammir je izveo udarac iz kuta, a Vida je sjajno pucao glavom, no Helton je obranio. Beqiraj je odbijanac pokušao pospremiti u gol, no Varela je izbio loptu s crte.

Nastavak je započeo prilikom Porta, no Kelava je zaustavio udarac Rodrigueza. Dinamov vratar je odlično reagirao i u 55. minuti na udarac Martineza. No, u 66. minuti Kelava je bio nemoćan. Joao Moutinho je iz slobodnog udarca povećao vodstvo domaćina. U 77. minuti strateg hrvatskog prvaka povukao je neočekivani potez - iz igre je povukao ponajboljeg igrača Sammira, a u momčad uvrstio Puljića. U zadnjih deset minuta priliku je dobio i 16-godišnji Alen Halilović koji je u igru ušao umjesto Čopa. Konačan udarac 'modri' su dobili u 85. minuti kada je Varela postavio konačnih 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo