OGROMAN ZAOSTATAK / Katastrofalan nastup Kostelića, zlato Ligetyju

Image
Foto: AP Images

U prvoj vožnji veleslaloma na Svjetskom skijaškom prvenstvu u austrijskom Schladmingu Ivica Kostelić zaostao je čak četiri sekunde i 47 stotinki za vodećim Amerikancem Tedom Ligetyjem. Drugi hrvatski predstavnik Filip Žubčić zaostao je više od pet i pol sekundi.

15.2.2013.
14:45
AP Images
VOYO logo

SCHLADMING - Najbolji hrvatski skijaš IvicaKostelić zauzeo je u petak 25. mjesto u veleslalomu na svjetskom prvenstvu u Schladmingu s vremenom 2:34.72 i zaostatkom od 5,80 sekundi za pobjednikom Amerikancem TedomLigetyjem kojem je ovo treća zlatna medalja na ovom prvenstvu.

Drugo mjesto i srebrna medalja pripali su Austrijancu MarceluHirscheru koji je s vremenom 2:29.73 zaostao 81 stotinku, dok je treće mjesto zauzeo Talijan ManfredMoelgg (2:30.67).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš drugi predstavnik u veleslalomu 19-godišnji FilipZubčić, koji je ipak ostvario plasman u drugu vožnju nakon naknadne diskvalifikacije Nijemca StefanaLuitza, zauzeo je 28. mjesto s vremenom 2.36.42 i zaostatkom od 7,50 sekundi za Amerikancem.

Ovo je treća medalja za Ligetyja na ovom prvenstvu nakon zlata u super-G-ju i u superkombinaciji i on je jedini Amerikanac kojem je uspjelo na jednom prvenstvu uspio osvojiti tri zlatne medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo