NEVIĐENA DRAMA U AMSTERDAMU / Ivanović donio Chelseaju povijesni naslov!

Image
Foto: AP

Nogometaši Chelsea osvojili su u dramatičnom finalu u Amsterdamu Europsku ligu pobijedivši Benficu s 2:1 pogotkom Srbina Branislava Ivanovića u 93. minuti.

15.5.2013.
22:33
AP
VOYO logo

Chelsea je postao prvi klub koji je zaredom osvojio prvo Ligu prvaka i potom Europsku ligu, a uspjeli su postati tek četvrta momčad koja je osvojila sva tri najveća europska natjecanja pod okriljem UEFA. Benfica je izgubila i šesto europsko finale zaredom, iako su u Amsterdamu bili bolja momčad.

Početak utakmice pripao je Portugalcima, koji su se postavili ofenzivnije, ali bez ikakve završnice. U tvrdom prvom poluvremenu bez ijedne šanse najbliže pogotku je bio Lampard čiji je udarac s 20 metara skoro prevario vratara Artura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica je i drugo poluvrijeme započela slično prvom, s napadačkom igrom, ali u 60. minuti su primili doista jeftin pogodak. Vratar Cech je rukom uposlio Torresa koji se oslobodio svih čuvara, prešao i vratara Artura i zabio za vodstvo Chelsea.

Trener Benfice Jesus je odmah ubacio dva napadača i to mu se isplatilo u 68. minuti kada je Azpilicueta igrao rukom u kaznenom prostoru. Iz kaznenog udarca za pogodio je Paragvajac Cardozo za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 88. minuti Lampard je s 25 metara pogodio gredu i kada se očekivao kraj i produžeci Chelsea je došao do pobjede.

Nakon kornera Engleza BranislavIvanović je glavom lobao vratara Artura i donio Chelseaju trofej, a navijačima Benfice novi šok jer su prije pet dana također u sudačkoj nadoknadi izgubili od Porta u odlučnoj utakmici za nacionalni naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je postao prvi klub u povijesti koji je godinu za godinom osvojio Ligu prvaka i Europsku ligu, a 'Bluesi' su postali i tek četvrti klub koji je pobijedio u sva tri klupska natjecanja (Kup Uefa/Europska liga, Kup prvaka/Liga prvaka, Kup kupova) pod okriljem Uefe. To su do sada uspjeli tek Juventus, Ajax i Bayern.

Za portugalski sastav to je bilo šesto uzastopno finale nekog europskog kupa koje je izgubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo