RASTANAK ZA PAMĆENJE / Hercegovina pokazala koliko voli Vatrene

Image
Foto: Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL

Na stadionu pod Bijelim Brijegom okupilo se 4.000 navijača koji su poželjeli svojim ljubimcima sretan nastavak kvalifikacija za SP.

31.5.2013.
20:36
Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL
VOYO logo

MOSTAR - Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u petak otvoreni trening u Mostaru, te na taj način, unatoč zabrani UEFA-e da odigra susret s mostarskim Zrinjskim, razveselili više od 4.000 navijača koji su ih došali podržati na stadionu pod Bijelim Brijegom pred kraj prvoga dijela priprema za kvalifikacijski susret sa Škotskom u Zagrebu 7.lipnja.

IgorŠtimac, izbornik hrvatske izabrane vrste koja je na prvi dio priprema u Međugorje došla u ponedjeljak 27. svibnja, a u subotu ih završava u Širokome Brijegu, izrazio je zadovoljstvo tijekom prvoga dijela priprema i najavom novog odnosa tribina i reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi lijepo stalno raditi u ovakvoj atmosferi i zato se trudimo to opravdati. Uistinu vjerujem da je ovo jedan novi početak odnosa tribina i reprezentacije i kako će se to pokazati protiv Škotske u Zagrebu. Ja očekujem preko 20.000 gledatelja, a dao Bog da posluži vrijeme. Vjerujem da bi i danas ovdje bilo dvostruko više ljudi da kiša nije padala cijeli dan", rekao je Štimac nakon treninga.

Image
Foto: Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL
Image
Foto: Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL

Prije početka treninga, koji je potrajao nekih dva sata, veliki broj mladih "naoružanih" fotoaparatima, nogometnim loptama, hrvatskim dresovima i zastavama na travnjaku je dočekao hrvatsku reprezentativce kako bi na dar dobili autogram i fotografiju.Ako primjetim da netko u svlačionici misli da ćemo lako sa Škotskom, izletit će iz ekipe i neće se više nikada vratiti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kada je prigoda za fotografiranje završila, Štimac je stisnuo gas nekih 40-tak minuta kondicijskog treninga i istezanja nakon čega je odigran susret "plavih" i ekipe "vatrenih s markerima". Svaki dobar potez gledatelji u Mostaru nagradili su glasnom podrškom i uzvicima 'Volim te Hrvatska', 'Hrvatska, Hrvatska' te skandiranjem Štimcu, Oliću i ekipi.

"Dogode se ovakvi slučajevi da na trening dođu najvatreniji. Ne mogu zamisliti što bi bilo da smo mogli odigrati utakmicu ovdje i siguran sam da bi bio pun stadion. Ali, zahvalio bih se svima koji su nas došli podržati", rekao je MilanBadelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolje je nego što smo očekivali. Mislim da smo u potpunosti pogodili, Međugorje kao jedna oaza mira s predivnim porukama. Sportaši mogu samo poželjeti jednu takvu atmosferu za treniranje", dodao je hrvatski izbornik.

Image
Foto: Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL
Image
Foto: Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL

Štimac je najavio da bi u prvome sastavu i među pozvanima ususret utakmici sa Škotskom moglo biti iznenađenja, te odbacio mogućnost opuštanja jer se smiješe sva tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako primjetim da netko u svlačionici to misli, izletit će iz ekipe i neće se više nikada vratiti. Protiv Škota nas čeka jedan težak posao. Znate da su to najgore moguće utakmice - oni koji nas prate misle da smo uknjižili tri boda, a mi to trebamo zaraditi. Potrudit ćemo se muški da to zaradimo na terenu", pojasnio je Štimac. Po njegovim riječima svi pozvani su zadovoljili njegove apetite.

Nakon subotnjeg treninga u Širokom Brijegu koji će se također održati pred navijačima hrvatske reprezentacije, slijedi povratak u Zagreb na drugi dio i susret sa reprezentacijom Škotske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo