GRČKA pala nakon produžetaka / Hrvatski košarkaši nakon neviđene drame izborili - Ukrajinu!

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Hrvatski košarkaši su ostvarili i sedmu uzastopnu pobjedu na Eurobasketu u Sloveniji. Time su izjednačili hrvatski rekord po broju uzastopnih trijumfa na velikom natjecanju, ali što je još važnije, osigurali prvo mjesto u skupini F te četvrtfinalni susret protiv Ukrajine.

16.9.2013.
16:29
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Prvo poluvrijeme ogleda Hrvatska i Grčka bila je klasična 'laganica'. Iako je pobjeda nosila prvo mjesto i  Ukrajinu za protivnika u četvrtfinalu, hrvatski su se košarkaši jako mučili protiv Grka koji u ovom susretu nisu mogli računati na svojeg vođu na terenu Kostasa Papanikolaoua te Mavrokefalidisa.

Hrvatska je u prvoj dionici utakmice vodila 11:7, da bi se na odmor između četvrtina otišlo s prednošću Grčke 17:16. Ništa se nije promijenilo ni u nastavku utakmice, Repešini igrači su i dalje bili jako 'uspavani', a ni Grci nisu prštali od energije i agresivnosti. Doduše, sredinom druge četvrtine su vodili 32:27, ali serijom koševa Bojana Bogdanovića, Hrvatska je na odmor otišla s vodstvom 36:34.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Ista meta, isto odstojanje i nakon treće četvrtine u kojoj je Hrvatska u nekoliko navrata mogla prelomiti utakmicu. Pri vodstvu  49:43 Repešini izabranici su imali čak tri napada za povećanje te prednosti, ali su sva tri puta loptu 'bacili u bunar'. Tako je na ulazu u posljednju dionicu utakmice Hrvatska imala minimalnih 51:50, a izjednačena igrala potrajala je sve do kraja regularnih 40 minuta.

Doduše, u posljednju minutu utakmice Hrvatska je ušla s + 4 (69:65), ali ni to joj nije bilo dovoljno za slavlje. Kao ni vodstvo 70:67 21 sekundu prije kraja dvoboja, jer je Zisis samo deset sekundi prije posljednjeg zvuka sirene pogodio tricu za produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

U prvom produžetku su Grci došli u vrlo dobru situaciju 36 sekundi prije kraja kada je Zisis pogodio za 77:74, no samo desetak sekundi kasnije Bogdanović je uzvratio gotovo nemogućom tricom preko ruke za 77:77, pa ušlo se u drugi produžetak.

U drugom produžetku su gledatelji mogli vidjeti simultanku Bojana Bogadnovića koji je zbaio šest poena u nizu, a kada je Rudež dodao tricu za prednost Hrvatske 86:79, činilo se da je Grčka konačno slomljena. Ali ne!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na krilima Zisisa grčki košarkaši su ekspresno stigli do izjednačenja 86:86, a to je bio rezultat s kojim se ušlo u posljednju minutu drugog produžetka. Draper je polaganjem 33.3 sekundi prije kraja doveo Hrvatsku do 88:86, da bi Bogadnović i Rudež s po dva slobodna bacanja na kraju ipak zapečatili ovu dramatičnu pobjedu.

Prvo ime hrvatskog sastava bio je Bogdanović s 22 poena, Ante Tomić je dodao 15 koševa i 12 skokova, a sjajni su bili naši organizatori igre - Ukić je upisao 14 poena i po pet skokova i asista, dok je Draper dodao 13 koševa. Grke je predvodio Yannis Bourousis s 21 poenom i devet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo