Legenda u teškom stanju / 'Svi kojima je stalo neka mole za njega'

Image
Foto: AP

U ponedjeljak je drugi put u posljednja tri tjedna u bolnicu u Sao Paolo primljen Socrates Brasileiro Sampaio. 57-godišnja brazilska legenda je pretrpjela novo unutarnje krvarenje te je podvrgnuta hitnom kirurškom zahvatu.

6.9.2011.
15:50
AP
VOYO logo

"Liječnici su nas pozvali, kao i sve kojima je do mog supruga stalo, da mole za njega!", rekla je novinarima njegova supruga Katia Bagnarelli.

Prije desetak dana legendarni kapetan brazilske reprezentacije iz prve polovice 80-ih godina prošlog stoljeća pušten je na kućnu njegu nakon prve operacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojevoljno je potom progovorio u jednoj televizijskoj emisiji o svojim zdravstvenim problemima i njihovu uzroku.

"Platio sam cijenu prekomjernog uživanja u alkoholu. U osnovi, problem je prouzročio alkohol. Cijela se jetra upalila i ništa nije prolazilo kroz nju. Usporedimo to s krvnom pumpom: negdje jednom nešto mora eksplodirati. U ovom slučaju, eksplodiralo je u mom trbuhu", rekao je slavni nogometaš, inače po zvanju doktor medicine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Socrates je pritom priznao da već godinama prekomjerno pije, najmanje bocu vina na dan, te da je često pripit već u jutarnjim satima. Još za igračke karijere bio je strastveni pušač, a trošio je dvije kutije crvenog Marlbora na dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo