DESECI OZLIJEĐENIH / Ulični rat Torcide i policije

Više desetaka navijača i policajaca ozlijeđeno je u sveopćoj tučnjavi uoči utakmice Žilina-Hajduk, na koju Torcidi nije bilo dopušteno doći.

30.7.2009.
18:02
VOYO logo

Nekoliko stotina slovačkih specijalaca, od kojih su neki bili i na službenim konjima, krenuli su u četvrtak poslijepodne u obračun s pripadnicima Torcide, koji su naumili otići na utakmicu svog Hajduka protiv Žiline iz istoimenog slovačkog grada. U Slovačku su stigli unatoč UEFA-inoj zabrani, koju su Slovaci odlučili provesti do kraja.

Na samo stotinjak metara od stadiona, policajci su zaustavili oko 500 torcidaša, od kojih je dio uspio izigrati zabranu i kupiti karte, koje su doduše ubrzo poništene. No, specijalci na Torcidino mahanje ulaznicama nisu pozitivno reagirali, tako da je došlo do općeg negodovanja, a ubrzo i fizičkog sukoba, koji je u konačnici prerastao u pravi ulični rat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je navijače potisnula dalje od stadiona prema željezničkom kolodvoru, no torcidaši su ih tamo počeli zasipati kamenjem, na što su odgovor dobili u vidu sveopćeg pendrečenja, a bilo je ispaljeno i nešto gumenih metaka.

U čitavom kaosu ozlijeđeno je desetak policajaca i nekoliko desetaka navijača, a više od stotinu ih je uhićeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimke uličnog rata pogledajte u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo