temeljita analiza / 'Ako se problemi sankcioniraju, obnovit ćemo i povjerenje u SDP!'

Image
Foto: Tomislav Krasnec/VLM/PIXSELL

'Ovo je razdoblje kada mi u SDP-u moramo vrlo temeljito izanalizirati situaciju u kojoj se stranka nalazi. Vjerojatno na njezinu poziciju ne utječe samo jedan moment, već je riječ o više toga', rekao je Picula novinarima.

5.4.2014.
15:46
Tomislav Krasnec/VLM/PIXSELL
VOYO logo

SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu i kandidat na skorašnjim izborima ToninoPicula smatra da će SDP obnoviti povjerenje građana ako se na vrijeme provedu, prije svega političke sankcije vezane uz probleme raznih afera i optužbi u malverzacije i zlouporabe javnog novca u kojima sudjeluju visoko pozicionirani članovi SDP-a.

"Ovo je razdoblje kada mi u SDP-u moramo vrlo temeljito izanalizirati situaciju u kojoj se stranka nalazi. Vjerojatno na njezinu poziciju ne utječe samo jedan moment, već je riječ o više toga", rekao je Picula novinarima zamoljen da komentira pad rejtinga stranke i jesu li na to utjecale afere u kojima sudjeluju članovi Predsjedništva SDP-a Željko Sabo i Marina Lovrić Merzel koja je u pritvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još uvijek vjerujem da je najutjecajniji moment ono što radi Vlada, jer građani očekuju od Vlade koju su izabrali da im pomogne u rješavanju ozbiljnih gospodarskih, socijalnih i financijskih problema. I ukoliko Vlada tu bude uspješna, mislim da će se onda i njezin rejting poboljšavati", ocijenio je Picula.

Naravno, dodao je, "da se događaju i druge stvari koje sigurno utječu na percepciju Vlade, ali i SDP-a kao ključnog partnera u toj Vladi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ukoliko i te probleme koji se javljaju zbog raznoraznih afera i optužbi o malverzacijama i zlouporabi javnog novca, kao stranka budemo na vrijeme, prije svega politički sankcionirali, tako će se ovladati i povjerenjem u SDP", ocijenio je Picula.

"Doista mislim, ukoliko reakcija na događaje u kojima sudjeluju visokopozicionirani članovi SDP-a bude pravodobna, da će se vrlo brzo to osjetiti na obnovi povjerenja u SDP i u ono što ćemo u kampanji za europske izbore ponuditi građanima", odgovorio je Picula novinarima na Trgu bana Jelačića gdje je sudjelovao u prigodnoj prodaji najdražega cvijeta AneRukavine za istoimenu Zakladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član Predsjedništva SDP-a DavorBernardić izjavio je da u politici svatko ima moralnu odgovornost prema stranci, svojim kolegama i društvu i da bi se prema tome svatko tako i trebao ponašati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo