pohvala najboljima / Anne Hathaway osvojila srca kritičara

Image

Nagrada je posljednja u nizu za 30-godišnju glumicu za tu ulogu, nakon što joj je prošli tjedan dodijeljen Zlatni globus, a njezina izvedba Fantine opisana je kao "neodoljiva".

21.1.2013.
8:27
VOYO logo

Anne Hathaway proglašena je najboljom sporednom glumicom godine po mišljenju Kruga filmskih kritičara Londona za ulogu Fantine u filmu Jadnici, piše britanski The Telegraph.

Nagrada je posljednja u nizu za 30-godišnju glumicu za tu ulogu, nakon što joj je prošli tjedan dodijeljen Zlatni globus, a njezina izvedba Fantine opisana je kao "neodoljiva". Hathaway nije mogla nazočiti svečanosti u Londonu, pa je nagradu u njezino ime preuzela producentica Debra Hayward.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanskom glumicom godine proglašena je Andrea Riseborough za ulogu u trileru Shadow Dancer.

Film Ljubav,Michaela Hanekea odnio je tri nagrade, za film godine, najbolju glumicu, 85-godišnja Emmanuelle Riva, te za scenarij godine, koju je dobio Haneke. Njegov film, koji prati priču postarijeg para koji se suočava s bolešću jednoga od njih, zaradio je ukupno pet nominacija za Oscara, za najboljeg redatelja, film i najbolji strani film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontroverzni film Master,Paula Thomasa Andersona odnio je dvije nagrade, za najboljeg glumca, Philip Seymour Hoffman i najboljeg sporednog glumca, Joaquin Phoenix.

Nagrada Attenborough za najbolji britanski film godine otišla je filmu Berberian Sound Studio, a glavnome glumcu Tobyju Jonesu uručena je nagrada za najboljeg britanskog glumca godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Helena Bonham Carter dobila je nagradu Dilys Powell za izvrsnost na filmu, koja je u prošlosti dodijeljena velikanima poput Dirka Bogardea, Richarda Attenborougha, Julie Walters i Judi Dench.

Najbolji strani film godine je Hrđa i kost, Jacquesa Audiarda, o timariteljici kita ubojice koja izgubi noge u nesreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posao kritičara je pohvala najboljima, a ne plivanje uz struju. Mislim da smo to ove godine i ostvarili", kazao je predsjedavajući ovogodišnjih nagrada Rich Cline.

Krug filmskih kritičara Londona ima 120 članova - britanskih filmskih kritičara, broadcastera i pisaca, koji su ove godine glasovali za više od 200 filmskih naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo