POJAVILI SE NOVI DOKAZI / Brian Jones ipak ubijen?

Image

Nakon što pregleda pristigle materijale, policija će odlučiti hoće li nakon 40 godina ponovno otvoriti slučaj.

31.8.2009.
16:56
VOYO logo

Punih 40 godina obožavatelji Rolling Stonesa pokušavaju dokazati kako je originalni gitarist grupe Brian Jones ubijen, a sada bi konačno mogli doći na svoje. Naime, britanska policija potvrdila je kako su pristigli novi dokazi o Jonesovoj smrti iako još nije poznato hoće li ponovno otvoriti slučaj.

Brian Jones pronađen je mrtav u srpnju 1969. godine u bazenu svoje vile u Hartfieldu, a presuda je tada glasila - nesretan slučaj. Nedavno je, međutim, na festivalu u Cannesu prikazan dokumentarac o njemu u kojem je kao krivac označen građevinski radnik Frank Thorogood. Prema istom izvoru, Thorogood je na samrti 1993. godine priznao ubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za osnivača najdugovječnijeg rock benda na svijetu krajem šezdesetih je obavljao neke poslove na kući, no nije imao baš nikakav motiv zbog kojeg bi počinio stravičan zločin. Neki svjedoci navodno sui vidjeli Franka kako skače u bazen i "radi nešto Brianu".

Premda u trenutku smrti više nije bio član Stonesa, ostatak benda teško se mogao pomiriti s njom. Samo dva dana kasnije posvetili su mu veliki koncert u londonskom Hyde Parku otvoren Shellyjevim stihovima i Jonesovom omiljenom pjesmom "I'm Yours and I'm Hers". Potom su s pozornice puštene stotine bijelih leptira...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo