dokumentarac 'borba' / Film RTL-ovog voditelja Tomislava Jelinčića na ZagrebDoxu

Vodimo vas na premijeru filma RTL-ovog voditelja Tomislava Jelinčića na prestižni ZagrebDox.

26.2.2014.
17:19
VOYO logo

Na ZagrebDoxu svoj je dokumentarni film prikazao i naš voditelj i urednik Tomislav Jelinčić, koji je predstavio svoj diplomski rad  - dokumentarac Borba!

"Da, prošle godine sam osvojio nagradu za najbolji film snimljen mobitelom u međunarodnoj konkurenciji . Ove godine sigurno neću osvijiti nagradu jer film nije u konkurenciji, nego je u konkurenciji teen doxa, dakle filmova koji se bave problemima mladih", kaže Jelinčić.

Film je ovo o Zvonimiri Trusić koja se bavi grubim borilačkim sportom.

"Do ideje o curi koja se bori sam došao zato što ne volim borbe i ne volim borilačke sportove, htio sam vidjeti tu čaroliju, i shvatio sam", objašnjava naš voditelj zašto je baš ovo uzeo za temu svog filma.

"Upoznali smo se preko RTL-a , Tomislav je došao kod mene u dvoranu i pitao bi li snimala njegov diplomski. Ja sam pristala i evo", priča o suradnji s našim voditeljem tajlandska boksačica Zvonimira Trusić.

Kako RTL spaja ljude, tako i Tomislav spaja režiju i posao voditelja i urednika, što ponekad nije lako!

"Jedno snimanje se otkazivalo pet puta i šesti put sam mislio da nećemo otkazati, ujutro je odstupio papa i ponovno je otkazano snimanje", kaže Jelinčić.

Otkazati Tomislav ipak neće sve svoje poslovne obveze jer mu jednako zadovoljstvo pružaju i televizija i posao redatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo