NOVI TREND / Jeste li znali - čak i Madonna ima svoje pivo!

Image

Pivo se, međutim, nije zadržalo samo na žestokim izvođačima, već se proširilo i na alternativna područja.

13.10.2013.
9:36
VOYO logo

Hrvatski ljubitelji piva i žestokog rocka od nedavno imaju priliku kombinirati svoja dva zadovoljstva, pa tako uz slušanje glazbe legendarnih bandova kao što su Iron Maiden, AC/DC i Led Zeppelin mogu ispijati pivo napravljeno specijalno za njihove fanove.

Ponuda ekskluzivnog bandovskog piva u Hrvatskoj, po ne baš maloj cijeni, zasad se odnosi na te tri grupe - Iron Maiden pivo zove se Trooper, po istoimenoj pjesmi s albuma "Piece of Mind", AC/DC imaju AC/DC Premium Beer, dok su Led Zeppelin dobili pivo Starship, nazvano prema zrakoplovu Boeing 720 koji je prevozio grupu tijekom svjetskih turneja sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Zapadu to, naravno, nisu jedini poznati rockeri sa svojim pivom. Na limenke i boce piva svoja su imena stavili i hard-rock velikani Kiss i rap-rock zvijezda Kid Rock, a heavy metalci Motörhead uz pivo "Bastards Lager" imaju i svoju marku vina.

Pivo se, međutim, nije zadržalo samo na žestokim izvođačima, već se proširilo i na alternativna područja. Tako su alt-country zvijezde Wilco počašćeni s prigodnim Wilco Tango Foxtrot pivom, u znak priznanja albumu "Yankee Hotel Foxtrot", a starom rock čudaku Franku Zappi posvećeno je pivo Ruben & Jets, kao hommage njegovu albumu iz 1968. "Cruising with Ruben and the Jets".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, beskompromisni rockeri nisu jedini kojima je pripala čast da se marka piva naziva po njima - svoja piva dobili su i reper Ghostface Killah, kraljica popa Madonna, pa čak i jazz legenda Miles Davis.

I dok je Killah, član čuvenih Wu Tang Clan, svoje ime dao pivu sa šest vrsta ljutih papričica koje se prigodno reklamira kao "Najvruće pivo s ove strane pakla", Madonnino pivo naziv je dobilo po njezinu najpoznatijem albumu "Material Girl".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična počast odana je i Milesu Davisu - jedna američka pivovara kreirala je pivo "Bitches Brew" u povodu 40. godišnjice izlaska Davisova albuma istog naziva, a to "počasno jazz pivo" sadrži čak devet posto alkohola.

Ako se taj običaj proširi i na Hrvatsku prvi bi svoje pivo, naravno, trebali dobiti gajnički punkeri Hladno pivo, koji ne moraju ni izmišljati posebno ime svome omiljenom piću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo