DOSADNO I PREDVIDLJIVO / Kladite se na Porin i zaradite brdo novca!

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Prava je šteta što se Massimo, Tony, Neno Belan i ostatak glazbenih nam veličina nisu, zajedno s Bayernom i Barcelonom, našli u ovotjednoj kladioničarskoj ponudi. Porin je, naime, već godinama toliko predvidljiv da bi svatko imalo upućen u hrvatska estradna zbivanja bez ikakvih problema na kladionici zgrnuo brdo novca.

12.5.2013.
13:35
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Gledajući jubilarnu, dvadesetu dodjelu najveće hrvatske diskografske nagrade, nisam mogao prestati razmišljati kolika je šteta što se Massimo, Tony, Neno Belan i ostatak glazbenih nam veličina nisu, zajedno s Bayernom i Barcelonom, našli u ovotjednoj kladioničarskoj ponudi.

Porin je, naime, već godinama toliko predvidljiv da bi svatko imalo upućen u hrvatska estradna zbivanja bez ikakvih problema na kladionici zgrnuo brdo novca. Massimo će, primjerice, uvijek dobiti nagradu za najbolju vokalnu izvedbu – eventualno mu je može preoteti tek Tony Cetinski kojeg je ovoga puta, međutim, dopala nezahvalna uloga najvećeg gubitnika pošto je od silnih nominacija potvrdio tek onu koju uvijek dobiva, za pop album godine. Također, bilo je više nego očekivano da će Opća opasnost, nakon prošlogodišnjeg neuspjeha, ovoga puta dobiti kompenzacijski Porin iako se njihova „Tvoje ime čuvam“ teško može nazvati hitom, a kamoli hitom godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Massimo

(FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL)

Kao i dosad, stručni žiri „proslavio“ se potpuno pogrešnim shvaćanjem glazbenih žanrova i podžanrova pa su tako Mayalesi s klasičnom pop-pločom „2“ slavili u alternativnoj kategoriji, dok je Urban postao ponosni vlasnik Porina za rock album iako njegov „Kundera“ uopće nije album, već EP. Nakon skoro dva desetljeća bavljenja glazbom, Mario Huljev proglašen je debitantom godine, a jadna nam majka ako je „Ulicama grada“ Nene Belana i Ljetnog kina zaista najbolja pjesma objavljena u posljednjih 12 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki povratak Mayalesa u Rijeci je kulminirao osvajanjem nagrade za album godine, no gorak okus u ustima svakako ostavlja činjenica da je Aljoša Šerić, odnosno Pavel, ostao bez ičega iako je „Zbog tebe“ jedna od najljepših balada koje smo na ovim prostorima mogli čuti u zadnje vrijeme.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Urban

(FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj vrijedi spomenuti i popratni show program čiji su domet, kao i svaki put, bile „zanimljive“ vokalne suradnje. Niti jedna nije ostavila bog zna kakav dojam, no masakriranje „Cesarice“ od strane Massima i Željka Bebeka bilo je zaista teško slušati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo